Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου με παραδοσιακούς χορούς από τη Βενεζουέλα.

Πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου με παραδοσιακούς χορούς από τη Βενεζουέλα.
Ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική βίωσε το κοινό της πόλης μας το βράδυ της Τετάρτης ,6 Νοεμβρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης». Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής του πολιτικής και σε συνεργασία με την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, φιλοξένησε τη χορευτική ομάδα Venezuela y Danza. Η παρουσίαση αυτή, όπως και η επόμενη συνάντηση μας με τον πολιτισμό της Βενεζουέλας στις 27 Νοεμβρίου με τη θεατρική παράσταση «Συνταξιδιώτες», εντάσσονται στη 2η Ετήσια Πολιτιστική Εκδήλωση με τίτλο « Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα».

 

IMG_2521

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, οι χορευτές από τη Λατινική Αμερική, που έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα τους σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ, παρουσίασαν την κουλτούρα και την εξέλιξη των παραδοσιακών χορών στη χώρα του Ούγκο Τσάβες. Παραδοσιακοί χοροί από τις Άνδεις και την περιοχή των Καγιάο ,πολύχρωμες στολές και σημαίες της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας , παρέσυραν το κοινό σε πρωτόγνωρα χορευτικά μονοπάτια, μουσικές και εικόνες.

Αξιοσημείωτη και εντυπωσιακή παρουσία που ενθουσίασε τους καλεσμένους μας ήταν αυτή των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, οι οποίοι καλωσόρισαν τη Βενεζουέλα στο Κερατσίνι με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα: χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από την Κρήτη, τον Πόντο και τη Θράκη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «Θυμαιτάδαι», η Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας « Το Αρκάδι», η Ένωση Ποντίων Πειραιά –Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Μηνάς» υποδέχτηκαν τους φίλους μας από τη Λατινική Αμερική με μουσική , χορό και κεράσματα, αποδεικνύοντας τη πίστη του λαού μας στο σεβασμό ,την αναγνώριση και τη συνεργασία ανάμεσα σε άτομα με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τα μέλη των συλλόγων που χόρεψαν όσο και τους προέδρους τους για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και την πολύτιμη συνεισφορά τους στη χτεσινή εκδήλωση. Ο Δήμος μας στηρίζεται σε όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες που θα αφορούν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Τόσο ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Βρεττάκος όσο και η πρώτη Γραμματέας της Πρεσβείας της Βενεζουέλας και Υπεύθυνη Πολιτισμού κα. Ασντίρις Κιντάνα μίλησαν για τη σημασία της διαπολιτισμικότητας και συμφώνησαν πως η χτεσινή συνάντηση αποτελεί την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου μας και της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

επιστροφή στην κορυφή