Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015 και ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015 στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015  και ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015 στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Το ταξίδι στον κόσμο του κεφιού, της διασκέδασης,
της φαντασίας και της χαράς ξεκίνησε!!

 
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αμφιάλη, οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Αρλεκινάδα», μια διασκευή του πασίγνωστου έργου του Carlo Goldoni « Υπηρέτης δύο αφεντάδων». Η μεγάλη προσέλευση παιδιών, παρά το τσουχτερό κρύο και η ένθερμη συμμετοχή τους στην παράσταση, καθώς βοήθησαν τον Αρλεκίνο να μάθει γράμματα ή να ταιριάξει τα χρώματα, αποτέλεσαν την καλύτερη έναρξη των αποκριάτικων δράσεων του Δήμου μας.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου το πρωί, ξυλοπόδαροι και αρλεκίνοι περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεσηκώνοντας τους δημότες μας, κερνώντας καραμέλες τους περαστικούς και τους πελάτες των καταστημάτων, δίνοντας έτσι ένα διαφορετικό χρώμα στην ημέρα.

Τέλος, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, μικροί και μεγάλοι κατασκεύασαν μάσκες και χαρταετούς, χόρεψαν και διαγωνίσθηκαν στην καλύτερη γκριμάτσα, όπου οι τρεις πιο αστείες βραβεύτηκαν.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται ....

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, σας καλούμε να κατασκευάσετε το δικό σας χαρταετό και να πάρετε μέρος στο πέταγμα του, στην παραλία Λιπασμάτων μαζί με δημότες, μαθητές από σχολεία της πόλης μας και Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Ο χαρταετός που θα πετάξει πιο ψηλά .... κερδίζει.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση της περιοχής από τους μαθητές και συλλόγους.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Σιταποθηκών, με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από Πολιτιστικούς Συλλόγους και τραγούδια από καλλιτεχνικό σχήμα. Παράλληλα θα προσφέρεται παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και ποικίλα εδέσματα.

επιστροφή στην κορυφή