Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Το 3ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΤΟ 1ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Με ενθουσιώδη ανταπόκριση έγινε δεκτή η συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου με το έργο «Η Θηλιά» του Γ. Σκούρτη, στο 1ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα- Δημοκρατία-Ανεκτικότητα», που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας και έλαβε χώρα στο Θέατρο Miela στην Τεργέστη της Ιταλίας από τις 24 ως τις 27 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου πραγματοποιήθηκε  με υποστήριξη  του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στο συνέδριο πήραν μέρος 15 ελληνικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από όλη την Ελλάδα, τρία ιταλικά και ένα ιταλοσλοβένικο σχολείο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τον προβληματισμό τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να έρθουν σε επαφή με συμμαθητές τους  από άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

Στο Συνέδριο ξεχώρισαν οι αποστολές των δημόσιων σχολείων, τόσο για τις παρουσιάσεις όσο και για το ήθος τους. Το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου απέδειξε, σε πείσμα των καιρών και ενάντια στις στερεοτυπικές αντιλήψεις περί δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, ότι το δημόσιο σχολείο μπορεί να παράγει ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο και να αντιστέκεται στις «θηλιές», ορατές και αόρατες, που μας πνίγουν.

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, τιμούν τον τόπο μας και μας κάνουν περήφανους.

επιστροφή στην κορυφή