Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Συνεργασία Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού και του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και προαγωγής Δημόσιας Υγείας με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  και το ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, αναγγέλλει τη συνεργασία του με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ,στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» που στοχεύει στην προσέγγιση παραμελημένων κοινωνικών ομάδων και στη σταδιακή τους ένταξη στην πολιτιστική ζωή του τόπου τους.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σύντομων - χρονικά παραστάσεων, αναγνώσεων λογοτεχνικών και ποιητικών κειμένων .θεατρικών αποσπασμάτων και μυθιστορηματικών μερών, συνδυασμένα με μουσική, το οποίο προσφέρεται δωρεάν και χωρίς τεχνικές απαιτήσεις και  στοχεύει στη δημιουργία και την επίτευξη μιας κοινωνικής δράσης που στηρίζει ψυχικά και πνευματικά και κάνει κοινωνούς στον ελληνικό λόγο, στο ελληνικό θέατρο, στην ελληνική ποίηση, συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στην τέχνη του θεάτρου σε μια εποχή κρίσης.


Το πρόγραμμα «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» σχεδιάστηκε με πολλή μεγάλη προσοχή και ουσιαστική φροντίδα για τους συνανθρώπους μας, στοχεύοντας στην αλληλεγγύη και στην επανασύσταση ενός πνευματικού ιστού. Εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό, με εκπαιδευτική και πνευματική παρέμβαση σε αποκλεισμένες ομάδες.


Στα πλαίσια αυτά, δόθηκε η πρώτη παράσταση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ' , στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠ/ΝΑΣ, με το έργο
'ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, σε σκηνοθεσία ΡΗΝΙΩΣ ΚΥΡΙΑΖΗ  , με αποσπάσματα από έργα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων.


Την πρώτη της εμφάνιση στη ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ, ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες, έκανε η θεατρική παράσταση «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ» σε σκηνοθεσία ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, και με έργα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων.
Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή  και η ανταπόκριση των μελών της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΙΑΣ που παρακολούθησαν την παράσταση.


Υπεύθυνη του προγράμματος η κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΣΤΑΜΑΝΤΖΟΓΛΟΥ.


Παραστάσεις θα δοθούν επίσης, στο πρόγραμμα Ρομά, στο πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» στο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, και στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

επιστροφή στην κορυφή