Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και βελτίωση της θέσης τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και προσωπικής ζωής. Η σημερινή επέτειος δεν αποτελεί γιορτή των γυναικείων στερεοτύπων, ούτε μια γιορτή με εμπορικό νόημα.


Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν κατακτήσει τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και έχουν αποκτήσει σημαντική θέση, στην εργασία, στην επιστήμη, στην τέχνη και στην πολιτική, οι διακρίσεις εις βάρος τους συνεχίζουν να υφίστανται. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικής ισότητας των φύλων και κατ’ επέκταση την έλλειψη δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum και την Παγκόσμια Έκθεση για την κατάσταση της ισότητας των φύλων στον πλανήτη για το 2015, η Ελλάδα καταλαμβάνει μόλις την 87η θέση στη γενική κατάταξη των 145 χωρών.


Η 8η Μαρτίου είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τα όσα έχουν ήδη επιτευχθεί αλλά και μια αφορμή για περαιτέρω ανάληψη δράσεων προς την ουσιαστική ισότητα. Οι γυναίκες αγωνίζονται για μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά εργασίας, δικαιότερη κατανομή των οικογενειακών βαρών και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Στην εποχή μας αξίες, θεσμοί και ιδανικά επαναπροσδιορίζονται και οι γυναίκες επίκαιρες και μαχητικές μπορούν και πρέπει να διαμορφώσουν τον δικό τους λόγο στην κοινωνία, εμπνέοντας τις νεότερες γενιές.
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας


Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών
Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
τηλ.: 210 46 14 575
fax: 210 46 14 641
www.womenaid.wix.com/keratsini

 

επιστροφή στην κορυφή