Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 625

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ                                                 
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΜΑ & ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΦΑΡΑ 101 & ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ  
Τ.Κ. 186 48
ΤΗΛ: 210 4630144 - 2104630124
Email :
 
 
 

Το  «Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  και ανήκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας,  με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Ρομά πραγματοποίησε εκδήλωση αφιέρωμα που έλαβε χώρα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 5.30 μ. μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» (Μικράς Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Κερατσίνι).

Αρχικά έγινε η σύντομη παρουσίαση του Κέντρου στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων, καθώς επίσης δόθηκαν πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει. Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία «Ρομ-Περί Εικόνας», όπου μετά το τέλος της ακολούθησε  συζήτηση με συμμετέχοντες τον σκηνοθέτη της ταινίας κύριο Νίκο Αναγνωστόπουλο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνο ένταξης παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση κύριο Χρήστο Παρθένη, τον Διευθυντή του Πανελλήνιου Δικτύου Ρομ κύριο Μανώλη Ράντη και τον πρόεδρο των Ελλήνων  Διαμεσολαβητών κύριο Κωνσταντίνο Παϊτέρη. Το τραπέζι του διαλόγου συμπλήρωνε πάντοτε με την ένθερμη παρουσία του το ενθουσιώδες κοινό. Έπειτα η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στον εικαστικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε με αφορμή την ίδια ημέρα και τέλος η βραδιά έκλεισε μουσικά από το συγκρότημα «Sam Roma»  που μας ταξίδεψε με τις ρομανί μελωδίες του και ξεσήκωσε τους θεατές με τη ζωντάνια και το κέφι των εξαιρετικών μουσικών του. 

Πέρα από την αθρόα συμμετοχή των δημοτών μας, του πληθυσμού των Ρομά της περιοχής μας και των μαθητών των σχολείων που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, την όμορφη αυτή βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Χρήστος Βρεττάκος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών κ. Αλεξίου Κώστας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Συράκου Σταυρούλα, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Περδίκη Παναγιώτα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιαννάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε Δομές Υγείας κ. Γκρόζου Άννα, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε Δομές Παιδείας κ. Μιχάλογλου Στέλλα, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε Δομές για την Τρίτη ηλικία κ. Βαρλά Σταυρούλα, ο Προϊστάμενος της ΕΥΣΕΚΤ κ. Κύρκογλου Χρήστος, η Διευθύντρια του 10ου Δ.Σ. Κερατσινίου κ. Παπαμιχαήλ Μαρκέλλα, η Διευθύντρια του 4ου Δ.Σ. Δραπετσώνας κ. Χατζηπαναγιώτου Πηνελόπη, ο Διευθυντής του 13ου Δ.Σ. Κερατσινίου κ. Χάνος Νικόλαος και οι εκπαιδευτικοί κ. Ρουστά, κ. Κοράλη και κ. Πριτσινάκη.

 

επιστροφή στην κορυφή