Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 625

Ανάπτυξη και εφαρμογή προγράμματος στην κοινότητα για τη διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος για την τροποποίηση του τρόπου ζωής με σκοπό την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη σε οικογένειες υψηλού κινδύνου

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο , Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής-Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας πραγματοποιεί πρόγραμμα με τίτλο  «Ανάπτυξη και εφαρμογή προγράμματος στην κοινότητα για τη διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος για την τροποποίηση του τρόπου ζωής με σκοπό την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη σε οικογένειες υψηλού κινδύνου σε όλη την Ευρώπη (Feel4Diabetes)».

Η υλοποίηση του Προγράμματος συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με θέματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας και πρόληψης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και της παχυσαρκίας. Στις οικογένειες δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις (μεταξύ των σχολικών ετών 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018). Οι αιματολογικές και ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Συνολικά δέχθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα 13 σχολεία του Δήμου μας.  Αυτή τη χρονική περίοδο ολοκληρώνονται οι μετρήσεις των παιδιών στα σχολεία (συλλογή ερωτηματολογίων, μέτρηση βάρους και ύψους), ενώ παράλληλα προγραμματίζονται ραντεβού για τους γονείς όπου θα πραγματοποιηθεί συλλογή ερωτηματολογίων, ανθρωπομετρήσεις και αιμοληψίες.

 

επιστροφή στην κορυφή