Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Χαιρετισμός Δημάρχου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές
 
Φίλοι γονείς και εκπαιδευτικοί
 
Ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά, θέλουμε να ευχηθούμε  να είναι  για όλους δημιουργική και αποτελεσματική. 
 
Η φετινή σχολική χρονιά όμως, όπως και οι προηγούμενες, ξεκινά με προβλήματα και δυσκολίες για τα σχολεία !  Με τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση  , τους μηδενικούς διορισμούς  εκπαιδευτικών και τα κενά στα σχολεία  υποβαθμίζεται το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών και το δικαίωμα τους στη μόρφωση.  Παρ’ όλα αυτά  δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.  Αντίθετα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερη μόρφωση , να παλέψουμε για τη  ζωή που μας αξίζει.
 
Αγαπητοί φίλοι,
 
 Από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής μας αρχής  ήταν και είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας. Απ΄ τα πιο μικρά καθημερινά προβλήματα μέχρι τα πιο «σημαντικά» και γενικότερα. Ξεκινήσαμε  λοιπόν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επισκευών που καλύπτει το σύνολο των σχολείων της πόλης. Τα σχολικά κτίρια με προβλήματα χρόνων αλλάζουν και βελτιώνονται . Οι σχολικές αυλές αποκαθίστανται.
 
Για πρώτη φορά φέτος φροντίσαμε να δοθούν τα ξενόγλωσσα  βιβλία στους μαθητές της Α’ Λυκείου ,ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού μέχρι τώρα αναγκάζονταν να τα πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους. Και φέτος προμηθεύσαμε τα σχολεία με πετρέλαιο και καλύψαμε τις ανάγκες  τους σε φυσικό αέριο. Κάναμε προσπάθεια να αναδείξουμε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των μαθητών μας προβάλλοντας τις περισσότερες από τις θεατρικές τους παραστάσεις.  Στηρίξαμε τα αλληλέγγυα φροντιστήρια σε σχολειά της περιοχής μας για τους συμπολίτες μας που έχουν δυσκολίες.   Εκατοντάδες  παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης συμμετείχαν στις καλοκαιρινές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου που ήταν δωρεάν.
 
Σίγουρα πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Όμως οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν μας  αποθαρρύνουν. Μας κάνουν  να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο, ώστε να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση που δημιουργούν οι πολιτικές των μνημονίων ώστε  να κρατήσουμε όρθια τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών  . Είμαστε στο πλευρό της σχολικής κοινότητας διεκδικώντας ένα σχολείο που θα υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί,   θα καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με την γενναία χρηματοδότησή του.
 
Αγαπητά μας παιδιά,
 
 Ευχόμαστε ιδιαίτερα  σε σας τους μικρούς και  τους μεγαλύτερους μαθητές μας, αισιοδοξία και δύναμη σ΄ αυτό το ταξίδι γνώσης. Σας  ευχόμαστε να αναπτύξετε την ελευθερία  της σκέψης, τη δημιουργικότητά σας και μέσα απ’ αυτή να πιστέψετε αλλά και να γίνετε κι εσείς κομμάτι της κινητήριας δύναμης των απλών ανθρώπων που φέρνει την πραγματοποίηση των ονείρων για μια κοινωνία «των όλων και των ίσων» πιο κοντά!
επιστροφή στην κορυφή