Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική επίθεση εις βάρος του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης των τραμπουκικών επιθέσεων κατά θεσμών και προσώπων με στόχο να επιβάλλουν με την ισχύ της βίας την υποταγή της ατομικής και συλλογικής ζωής στην απόλυτη κυριαρχία των πιο αντιδραστικών στοιχείων.

Η βία που βαφτίζεται συμπεριφορά αγανάκτησης με σκοπό την κάλυψη και τη νομιμοποίηση των φασιστικών δράσεων θα αντιμετωπιστεί ριζικά μόνο αν μας βρει όλους απέναντι την κοινωνία, τις οργανωμένες δημοκρατικές δυνάμεις και τους θεσμικούς φορείς.

Πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός Βουλής που επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, γίνονται συνένοχοι σε κάθε έγκλημα που συντελείται.

Ο φασισμός έχει μόνο ένα πρόσωπο, το πρόσωπο του μίσους. Στην πόλη μας το γνωρίζουμε καλά αυτό το μίσος. Τις πληγές του κουβαλούν οι παππούδες μας και οι γονείς μας, από την προσφυγιά, από τον πόλεμο, από τα ξερονήσια της εξορίας, από τα βασανιστήρια της χούντας, τις κουβαλάμε εμείς μέσα από τη δολοφονία Φύσσα, και δε θα επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο στα παιδιά, τα εγγόνια, τους απογόνους μας…

Το καθήκον μας είναι να τον ξεσκεπάσουμε και να καταδείξουμε κάθε μια από τις νέες του εκφάνσεις είτε εκφράζονται από κρατικές ή από παρακρατικές δυνάμεις.

 

Η ελευθερία είναι ένα έργο δίχως τέλος.

Το μήνυμα είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση: Η Δημοκρατία δεν απειλείται δεν τρομοκρατείται.

επιστροφή στην κορυφή