Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Σε μία μεγάλη βιβλιογιορτή, χαράς και δημιουργίας, έχει μετατραπεί από τις 14 Φεβρουαρίου το 10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου. Μέχρι της 14 Μαΐου, η μαγεία του παιδικού βιβλίου θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται στα μάτια και τις ψυχές των παιδιών.

Οι μικροί αναγνώστες έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς, εικονογράφους, μουσικούς και εμψυχωτές και να ζήσουν τη γοητεία που κρύβεται πίσω από τις σελίδες.

Μετά την περυσινή πετυχημένη 1η βιβλιογιορτή που διοργάνωσε το 10ο Νηπιαγωγείο, οι εκπαιδευτικοί του αποφάσισαν η φετινή γιορτή να διαρκέσει 3 μήνες, κατά τους οποίους κάθε εβδομάδα δημιουργοί θα παρουσιάζουν αφιλοκερδώς τα έργα τους στα νήπια, πραγματοποιώντας δράσεις με επίκεντρο το βιβλίο. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά με εικαστικά , ζωγραφική κ.λπ. Είναι ευνόητο ότι τα παιδιά ωφελούνται με ποικίλους τρόπους, ενώ προσλαμβάνουν πλήθος ερεθισμάτων.

Μιλώντας στο site του Δήμου, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, υπογράμμισαν σχετικά με την ιδιαίτερη πρωτοβουλία που πήραν να διοργανώσουν τη βιβλιογιορτή ότι ήθελαν, «σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογία, να φέρουν τα παιδιά κοντά στη μαγεία του βιβλίου. Να γνωρίσουν σημαντικούς ανθρώπους που τα δημιουργούν και να καταλάβουν ότι ένα βιβλίο είναι μια γιορτή από μόνο του, ένα μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας και όχι ένα βαρετό πράγμα». Να δώσουμε, όπως συμπλήρωσαν, μικρές ανάσες ανατροφοδότησης και επεξεργασίας της επαφής των παιδιών με τους εξαίρετους επισκέπτες.

επιστροφή στην κορυφή