Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Οι παιδικοί σταθμοί και η λειτουργία τους ήταν και είναι πολύ σημαντική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής γι΄ αυτό και μια από τις πρώτες ενέργειες της ήταν η κατάργηση των τροφείων για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στους σταθμούς μας.


Στόχος και όραμά μας είναι εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων που θα βοηθούν όλα τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, ώστε να:
- σέβονται τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού, αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα , πλησιάζοντάς το με αγάπη, φροντίδα και κατανόηση.
- βασίζονται στην αντίληψη ότι το παιδί μαθαίνει βιωματικά, μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, τους συνομήλικους του αλλά και τους ενήλικους, καλλιεργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας
- στηρίζονται στην αντιαυταρχική αγωγή, δείχνουν ευαισθησία στις ατομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές των παιδιών και των οικογενειών τους.

 

Βελτίωση της ποιότητας φροντίδας

 

 

Φέτος για πρώτη φορά καταφέραμε να έχουμε το απαραίτητο προσωπικό- παιδαγωγικό μάγειρες ,καθαρίστριες- ώστε να ξεκινήσουν οι σταθμοί τη φιλοξενία όλων των παιδιών από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους .Γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους γονείς να προγραμματίσουν καλύτερα την καθημερινότητά τους και τις οικογενειακές τους δραστηριότητες. Ήδη πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά για τα νήπια και μουσικοκινητική αγωγή για τα μεγάλα βρέφη. Αυτά τα στοιχεία βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας όλων των παιδιών της πόλης μας.
Τα δύο τελευταία χρόνια φροντίσαμε παρά τις δυσκολίες να προετοιμάσουμε την υλικοτεχνική υποδομή για να λειτουργήσουν οι σταθμοί με πολύ καλύτερες συνθήκες! Μετά το βάψιμο και την ανανέωση των εσωτερικών χώρων όλων των σταθμών, ξεκίνησε η εργολαβία των παιδικών σταθμών που αντιμετωπίζει προβλήματα που χρονίζουν κάνοντας τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων και κυρίως την καθημερινότητα των παιδιών μας καλύτερη.
Η παραχώρηση στον Δήμο της παιδικής στέγης Κρώσφηλδ, αίτημα που αποτελούσε έναν σημαντικό στόχο της δημοτικής αρχής, η λειτουργία της με δύο παιδικά και δύο βρεφικά τμήματα, βοήθησε ουσιαστικά στο να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην τοπική κοινωνία να προσφέρουμε περισσότερες θέσεις φιλοξενίας στα παιδιά . 
Σίγουρα πολλά έχουν να γίνουν ακόμη , έχουμε όμως το όραμα και τη γνώση να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πόλις", τχ. 10)

επιστροφή στην κορυφή