Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου συμμετείχε στους Στ’ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής που διοργάνωσαν τα Ιδ. Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στον χώρο των εκπαιδευτηρίων στο Περιστέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαχρονικός σύμμαχος αυτής της προσπάθειας του σχολείου, είναι η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα μέλη της ρητορικής ομάδας του σχολείου μας συμμετείχαν και στα δύο αγωνίσματα που διοργανώθηκαν:

1. στους διττούς λόγους (debate), οι οποίοι στην προκριματική φάση διεξήχθησαν σε δύο γύρους. Τα παιδιά μας, στον 1ο γύρο, αγωνίστηκαν ως Λόγος με το 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας στο θέμα «Η στρατιωτική θητεία πρέπει να γίνει υποχρεωτική και για τις γυναίκες» και στο 2ο γύρο ως αντίλογος με το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου πάνω στο θέμα «Στη λήψη πολιτικών αποφάσεων δεν έχει θέση το συναίσθημα». Η ρητορική μας ομάδα πέτυχε νίκη και στους δύο αγώνες της. Ωστόσο, παρόλο τις νίκες της, η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση, χάνοντας την πρόκριση στους ημιτελικούς για 3 μόνο βαθμούς. Σημειώνουμε πως η μαθήτριά μας Αλεξάνδρα Αλεξάκη κατατάχθηκε στην 6η καλύτερη θέση ομιλητών.

Στον πρώτο γύρο οι ομάδες των μαθητών αγωνίστηκαν στο ίδιο θέμα, σε διαφορετικές αίθουσες, σε ζευγάρια που προέκυψαν από κλήρωση. Στον δεύτερο γύρο τα ζευγάρια προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες σε νίκες και βαθμολογία προκρίθηκαν στους ημιτελικούς και έπειτα οι νικητές των ημιτελικών στον τελικό αγώνα.

Στους διττούς λόγους συμμετείχαν οι: Αλεξάνδρα Αλεξάκη (Β' Λυκείου), Δέσποινα Γιωτάκου (Β' Λυκείου), Σταύρος Μιχαήλ (Γ' Λυκείου), Ελένη Σκαρή (Β' Λυκείου) και Άκης Τζίτζης (Β' Λυκείου.

2. στον προτρεπτικό λόγο, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά και απαιτούσε ένα προσχεδιασμένο προφορικό λόγο διάρκειας 4-6 λεπτών ενώπιον κοινού και κριτικής επιτροπής με σκοπό την πειθώ. Συμμετείχαν οι: Λευτέρης Κορδατζής (Α' Λυκείου), Πέτρος Κουτσομπελίτης (Α' Λυκείου) και Άγγελος Τζίτζιρας (Γ' Λυκείου). Η παρουσία τους χαρακτηρίστηκε πολύ καλή.

Τα παιδιά μας προετοιμάστηκαν για τους αγώνες υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας της ρητορικής ομάδας κ. Μ. Πλέσσα. Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε στους πρώην μαθητές μας νυν φοιτητές που βοήθησαν στην προετοιμασία της ρητορικής ομάδας: Φάνη Κοτσώνη, Ελένη Μπέλκα, Παναγιώτη Κουτσολιάκο, Γιώργο Λούβαρη και Φωκίωνα Σπύρογλου. Ευχαριστούμε, επίσης, την Αγγελική Πέτσου για τη συμβολή της στην προετοιμασία της ομάδας.

Τους μαθητές συνόδευσαν και παράλληλα ήταν μέλη κριτικών επιτροπών η κ. Μ. Πλέσσα και ο υποδιευθυντής του σχολείου μας κ. Ι. Παππάς. Παρών, δίπλα στην ομάδα μας, ήταν και ο απόφοιτος μας Παναγιώτης Κουτσολιάκος.  

επιστροφή στην κορυφή