Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Δήμου μας, η προγραμματισμένη σύσκεψη- τηλεδιάσκεψη με συμμετέχοντες εμένα, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, η οποία στήριξε τις θέσεις του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.


Οι δημοτικές παρατάξεις, χωρίς να παραγνωρίζουν τις υπάρχουσες διαφορές τους για τη διαχείριση των ανοιχτών ζητημάτων της πόλης μας, αλλά και τις γενικότερες πολιτικές τους διαφωνίες, απαίτησαν ομόφωνα από τον γ.γ. του υπουργείου τα εξής:
1.Άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης.
2.Αναστολή, με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, της λειτουργίας των βιομηχανιών, όταν εκδηλώνονται έντονα προβλήματα δυσοσμίας, όπως αυτά που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας.
Και στα δύο αυτά σοβαρά αιτήματα δεν πήραμε τις απαντήσεις που ο λαός της πόλης επιθυμεί.
Από την πλευρά μας, ενημερώσαμε επίσης, τον γ.γ. ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσουμε στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων πρόταση νόμου, η οποία θα οδηγεί στην άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανιών. Παράλληλα, θα απαιτήσουμε από τα κόμματα (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) που ευθύνονται για τη δημιουργία και συντήρηση του προβλήματος, να πάρουν δημόσια σαφή θέση για το σοβαρό αυτό θέμα.
Ταυτόχρονα, διαμηνύσαμε στον γ.γ. ότι από τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα αναγκαστούμε, με συμπαραστάτες τους πολίτες, να τα πάρουμε εμείς.

Χρήστος Βρεττάκος,
δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή