Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ACADEMICA ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ACADEMICA ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

 

Το Ωδείo Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών- ανάμεσα σε αυτές και στον πολυχώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα- της oρχήστρας του AcademicaΑθηνών, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Αττική.

'Ενα τριετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2018-2020) υψηλού επιπέδου, που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού.

 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται από τον Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο «Ωδείον Αθηνών – 1871».

 

Mέσα στο 2020, η Ορχήστρα Academica θα δώσει 20 συναυλίες σε διάφορους χώρους της Αττικής. H είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στις συναυλίες τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού Covid-19.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.athensconservatoire.gr/academica/

 

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ | 04.09.2020 – 24.09.2020

Στις 4 συναυλίες του τρίτου κύκλου του 2020 θα ακουστούν έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, PIotr Ilyich Tchaikovsky. Σολίστ Αθανάσιος Ζέρβας, σαξόφωνο. Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.

 

04.09.20 | 20:30

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, AΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

11.09.20 | 20:30

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ, ΑΛΣΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΣΟΥ

15.09.20 | 20:30

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

24.09.20 | 20:30

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ | 04.09.2020-24.09.2020

 

Wolfgang Amadeus Mozart, Divertimento σε φα μείζονα, KV 138

Allegro

Andante

Presto

Αθανάσιος Ζέρβας, «Ελεγεία για την Αντιγόνη» για σαξόφωνο άλτο και έγχορδα

Σολίστ: Αθανάσιος Ζέρβας

PIotr Ilyich Tchaikovsky, Σερενάτα για έγχορδα, έργο 48

Pezzo in forma di Sonatina (Andante non troppo – Allegro moderato)

Valse (Moderato. Tempo di Valse)

Elegia (Larghetto elegiaco)

Finale – Tema russo (Andante – Allegro con spirito)

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Aθηναίος

 

 

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ACADEMICA ΑΘΗΝΩΝ

 

Πρώτα βιολιά: Οδυσσέας Κορέλης, Φρανς Σεστάνι, Ιρίνα Σαλένκοβα, Κωνσταντίνος Μπουραντάς, Ιωάννης Τζιώτης, Κίτι Βαρδάμη

Δεύτερα βιολιά: Αντωνέλα Τσεφά, Ηλέκτρα Βεζύρογλου, Γεωργία Τσολάκη, Τάσος Γρατσίας

Βιόλες: Αντώνης Μανιάς, Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Αράπογλου, Αυγούστα Σεστάνι

Βιολοντσέλα: Βαγγέλης Νίνα, Έλλη Φιλίππου, Αλέξανδρος Χαραλάμπους

Μπάσο:  Θεόδωρος Λυγνός, Χάρης Μέρμηγκας

 

     Νίκος Αθηναίος

Ο Νίκος Αθηναίος σπούδασε Πιάνο, Σύνθεση και Διεύθυνση Ορχήστρας στην Αθήνα, την Κολωνία και το Ντύσσελντορφ. Μετά από θητεία ως αρχιμουσικός σε διάφορα γερμανικά μουσικά θέατρα, ονομάστηκε το 1990 Γενικός Μουσικός Διευθυντής στην Φρανκφούρτη του Όντερ, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2001. Υπό την καθοδήγηση του η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης αναδείχθηκε σύντομα σε κορυφαίο συμφωνικό σύνολο του Βραδεμβούργου και εξελίχτηκε στην σημερινή Βραδεμβούργια Κρατική Ορχήστρα ("Brandenburgisches Staatsorchester"). Με την ορχήστρα αυτή αφομοίωσε ο Νίκος Αθηναίος ένα ευρύτατο ρεπερτόριο συμφωνικής μουσικής και πραγματοποίησε μία σειρά από περιοδείες, τόσο στην Γερμανία όσο και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, με συναυλίες σε σημαντικά μουσικά κέντρα. Έχει διευθύνει πολλές σημαντικές ορχήστρες του εξωτερικού και όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι τον Απρίλιο του 2010 υπήρξε ο πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Aθηνών και ταυτόχρονα Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος της Ορχήστρας Academica του Ωδείου Αθηνών.  

Αθανάσιος Ζέρβας  

Eίναι Διδάκτωρ Σύνθεσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Σαξόφωνο από το Πανεπιστήμιο Northwestern (ΗΠΑ) και πτυχιούχος Μουσικής του Πανεπιστημίου Chicago State. Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Καθηγητής Θεωρητικών & Μουσικής Δημιουργίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Επίσης είναι φιλοξενούμενος καλλιτέχνης (Σαξόφωνο) στο Ωδείο Αθηνών. Συνεργασίες ως σολίστ: μαέστρος ή συνθέτης με την Ορχήστρα Academica, Chicago Philharmonic, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Big Band Δήμου Αθηναίων, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Constanta Symphony-Romania, Louisiana Sinfonietta, Chicago Jazz Ensemble κ.ά. Αναρίθμητες εμφανίσεις ως σολίστ: Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Κροατία, Καναδά, ΗΠΑ. Τακτικές εμφανίσεις: Carnegie Hall Νέας Υόρκης, Schubert Theater Βοστόνης, Pick Staiger Hall Σικάγου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ηρώδειο, κ.ά. Εκδόσεις έργων του από τους οίκους: Jeanne Inc. (ΗΠΑ), Παπαγρηγορίου – Νάκας, Μ. Νικολαΐδης. Ηχογραφήσεις με BMG, Centaur, EMI, FM, Libra, Magni, Mercury/Universal, Aristotelian University Studio και ανεξάρτητες παραγωγές.

επιστροφή στην κορυφή