Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία δηλωτικού σήματος (λογότυπου) του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

ethnosimo

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποφασίζει να προβεί στη δημιουργία λογοτύπου (δηλωτικού σήματος). Μετά τη συνένωση των δύο Δήμων, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ο νέος Καλλικρατικός Δήμος δε διαθέτει πλέον λογότυπο.           

Με τη δημιουργία λογοτύπου, ο Δήμος  έχει σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας, την προώθηση της παράδοσης, των ειδικότερων χαρακτηριστικών του τόπου και των δραστηριοτήτων των κατοίκων. Ακόμη, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, ενώσεις και σωματεία με ίδιους ή συναφείς σκοπούς για την προώθηση κοινών ενδιαφερόντων.

Το λογότυπο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας πρέπει να επικοινωνεί με κύρος και επαγγελματισμό τη φύση του «ρόλου του Δήμου»’. Να είναι μοναδικό, εύκολα αναγνωρίσιμο και να διατηρεί αναλλοίωτη την εικόνα του σε πληθώρα εφαρμογών. Μπορεί να περιλαμβάνει ή να ενσωματώνεται σε αυτό κάποιο εικαστικό θέμα ή μπορεί απλά να είναι ο τρόπος γραφής της επωνυμίας ή του ακρωνυμίου του Δήμου. Το λογότυπο θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και θα αποτελέσει την οπτική ταυτότητα του Δήμου μας. Ανεξάρτητα από την ελληνική επωνυμία ή το ακρωνύμιο που τυχόν θα χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει η γενικότερη σύνθεση να έχει την επικοινωνιακή δύναμη.

Το τελικό σχέδιο θα προκύψει μέσα από έναν ανοιχτό διαγωνισμό στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ενδιαφέρονται και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα κριθεί από ειδική επιτροπή, η οποία θα προτείνει το σχέδιο στο Δ.Σ., το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση.

Η συνολική πρόταση που θα τύχει της επιλογής θα αποτελεί εφεξής πνευματική ιδιοκτησία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, θα χρησιμοποιηθεί στα έντυπά του και όπου αλλού θελήσει ο Δήμος.

Στο νικητή-νικήτρια του διαγωνισμού θα απονεμηθεί ειδικός έγγραφος τίτλος που θα πιστοποιεί τη νίκη του, καθώς και χρηματικό βραβείο. Η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου και η απονομή των τίτλων θα γίνουν σε ειδική τελετή.

Τα πλήρη τεύχη του διαγωνισμού είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή.

επιστροφή στην κορυφή