Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ

Δράσεις τέχνης και πολιτισμού με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και φορέων, με αφορμή τα 5 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

    

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, συμπλήρωσε πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Διαχρονικός στόχος του Κέντρου είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό καθώς και η δημιουργία και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου συνεργασιών με φορείς και υπηρεσίες. Παράλληλα, βασικός πυλώνας της λειτουργίας του Κέντρου είναι η σταθερή προβολή και η επικοινωνία του μηνύματος της εξάλειψης των έμφυλων στερεοτύπων, σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και η δημιουργία μιας κουλτούρας ισότητας, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις ανοιχτές και δωρεάν προς όλες και όλους.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Μαίου στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον ανακαινισμένο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών επί των οδών 25ης Μαρτίου και Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στη Δραπετσώνα, καθώς και στον εξωτερικό πλακόστρωτο χώρο, η εκδήλωση «Open Day – Ανοιχτές Πόρτες».

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παρευρισκομένων για τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου από τις συμβούλους.

Παράλληλα, μαθήτριες και μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κερατσινίου, θα δημιουργήσουν πρωτότυπα εικαστικά έργα, που θα προβάλλουν το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιες και οι ίδιοι την έννοια της ισότητας των φύλων. Τα μηνύματα αυτά επεξεργάστηκαν από κοινού οι έφηβες και οι έφηβοι με τις συμβούλους του Κέντρου Γυναικών στην δράση ευαισθητοποίησης που προηγήθηκε την Πέμπτη 18 /4/2019 στο χώρο του καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κερατσινίου.

Το ίδιο απόγευμα, την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7:00 μ.μ., στο θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης» επί των οδών Μικράς Ασίας 24 και Παπαναστασίου στο Κερατσίνι, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει και να παρουσιάσει δωρεάν στο κοινό τη θεατρική παράσταση του Κώστα Γάκη «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια». Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση παίζεται σε Γυμνάσια και Λύκεια με σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Η τέχνη του θεάτρου δεν μπορεί να μένει σιωπηλή απέναντι στο φαινόμενο της έμφυλης βίας και της ανισότητας των δύο φύλων, ως θεμελιώδη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, η παράσταση αυτή, γεφυρώνει το αρχαίο παρελθόν με τη σύγχρονη εποχή, σκιαγραφώντας τον διαχρονικό, προσωπικό και κοινωνικό αγώνα 10 ηρωίδων της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στο τότε και της Γυναίκας στο σήμερα.

 

1logo

επιστροφή στην κορυφή