Ακολουθήστε μας:

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 629

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

 

Η 3η ΤΟΜΥ Κερατσινίου-ΔραπετσΩνας σε συνεργασία με τον σύλλογο ‘’Όραμα Ελπιδας’’ διοργανωνουν εκδηλωση-ομιλία σχετικα με τον εθελοντισμό του μυελου των οστών.

 Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε και όποιος/α θέλει να γίνει εθελοντής δότης εκείνη τη στιγμή.

Γιατι να γίνεις εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών;

 

Γιατί μπορεί να είσαι ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα. Όταν κάποιος ασθενής χρειαστεί μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων/ μυελού των οστών  ενεργοποιείται αναζήτηση για συμβατό δότη, αρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον (αδελφό, αδελφή). Με δεδομένο ότι μόνο οι 3 από τους 10 ασθενείς θα βρουν συμβατό συγγενή δότη, για το 70% των ασθενών η αναζήτηση επεκτείνεται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να βρεθεί κατάλληλος δότης.

Η ανεύρεση συμβατού, μη συγγενή δότη με ασθενή είναι δύσκολη, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εθελοντών δοτών. Ιδιαίτερα η αύξηση των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας.

 

Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα!

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είσαι 18-45 ετών, υγιής

2)Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3)Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) .

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

 

 

επιστροφή στην κορυφή