Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Διαδημοτική συνεργασία για νέο οδικό κόμβο στο Σχιστό

Διαδημοτική συνεργασία για νέο οδικό κόμβο στο Σχιστό

Συνάντηση αντιδημάρχων με πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Νέων τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Δήμητρη Κουλούκη, με αντικείμενο τη δημιουργία νέου κόμβου στη Λεωφ. Σχιστού, ο οποίος θα δημιουργήσει άρτια οδική σύζευξη του ευρύτερου Πειραιά, με την Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και την Αττική οδό.

Πρόκειται για ένα ώριμο έργο, το οποίο δεν είναι ενταγμένο ακόμη στο ΕΣΠΑ αλλά η πραγματοποίηση του  θα δώσει  οριστική ΛΥΣΗ στα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται  σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, στην σύζευξη της Λεωφ. Σχιστού με την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και παράλληλα θα ενώσει τον Πειραιά με την Αττική οδό, μέσω της Περιφερειακής οδού Αιγάλεω και για το οποίο υπάρχει μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ,…

Παράλληλα θα επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμων για την μετακίνηση των αυτοκινήτων, μείωση της εκπομπής ρύπων σε μια επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση χρόνου στη μετακίνηση των οχημάτων, από και προς τον ευρύτερο Πειραιά.

Αυτή ήταν και πρώτη συνάντηση εργασίας, στην οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση Δημάρχων των εμπλεκομένων Δήμων (Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περάματος και Χαϊδαρίου), ώστε να επιτευχθεί οριστική συμφωνία και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία τοπογραφικής μελέτης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Πειραιά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δικτύων του Δήμου Χαϊδαρίου κ. Θεοφίλης Απόστολος. Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Νίκαιας-Ιωάννη Ρέντη και Περάματος κ. Μάλαμα και Ζώρζο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο συμφώνησαν με την προοπτική του έργου και την ανάγκη πραγματοποίησης  ΑΜΕΣΗΣ συνάντησης των Δημάρχων.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Νέων τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Δήμητρης Κουλούκης δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τους αρμόδιους αντιδημάρχους των εμπλεκομένων δήμων στο Δήμο μας. Η δημιουργία του νέου κόμβου στη Λεωφ. Σχιστού είναι μια καινοτόμα δράση και αποτελεί μια ευκαιρία για ευρύτερες διαδημοτικές συνεργασίες για μείζονα ζητήματα που αφορούν όλους του κατοίκους τους ευρύτερου Πειραιά.Είμαστε πεπεισμένοι ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στους Δημάρχους και το έργο θα προχωρήσει άμεσα προς υλοποίηση».

επιστροφή στην κορυφή