Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Αγώνας Δρόμου για το ΕΣΠΑ

Αγώνας Δρόμου για το ΕΣΠΑ

Σύσκεψη για την ένταξη 14 μεγάλων αναπτυξιακών έργων

Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και προώθηση των έργων που θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ επεσήμαναν στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας της Τρίτη 30 Αυγούστου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής και ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής ξεκινώντας την διαδικασία  έκανε λόγο για αγώνα ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ, όλων των εμπλεκόμενων, (Δημοτικής αρχής, Υπηρεσιών και Περιφέρειας), ώστε να προλάβει ο δήμος τις σχετικές προθεσμίες. Στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά το στάδιο ωριμότητας καθενός από τα 14 έργα, που αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια και  τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ώστε να  ενταχθούν στο ΕΣΠΑ

Άμεσα ξεκινούν 2 μεγάλα έργα στα πλαίσια του προγράμματος «Πράσινη Πόλη».

Α. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Αναμόρφωση και βελτίωση υποδομών των οδών Βασιλειάδη και 25ης Μαρτίου

Β.  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Βελτίωση χώρων πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων για την αναβάθμιση ζωής στο Δήμο Κερατσινίου.

Σύντομα  εντάσσονται στο ΕΣΠΑ το Κέντρο  Υγείας και ο  Βιοκλιματικός παιδικός σταθμός στην Αμφιάλη, έργα των οποίων οι φάκελοι είναι  έτοιμοι από πλευράς Δήμου.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τα εξής:

Η διάνοιξη της οδού Μάρκου Μπότσαρη, το αποχετευτικό, η Ανάπλαση της Πλατείας Ευγένειας, η Ανάπλαση της οδού Περραιβού, το Γυψάδικο, το Καστράκι, η ανέγερση του κτιρίου της βιβλιοθήκης Δραπετσώνας, η Ανάπλαση της Πλατείας Βάρναλη, η διάνοιξη της οδού Μάρκου Μπότσαρη, ο Υδατόπυργος, η δημιουργία μπετοδρόμων και οι ασφαλτοστρώσεις. Τα 2 τελευταία έργα θα γίνουν από κονδύλια της Περιφέρειας. Επίσης έγινε συζήτηση για το τμήμα της Χωράφας που συναινεί η εκκλησία να γίνει ανάπλαση στην οποία συζητήθηκε η διερεύνηση των προθέσεων για συνεκμετάλλευση με το Δήμο Περάματος.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ο στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι διττός. Να αντιληφθούμε ότι αυτή η χρονική στιγμή που αναλαμβάνει το ΕΣΠΑ η αιρετή περιφέρεια είναι πολύ κρίσιμη, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της αλλαγής των διαδικασιών, οι οποίες έχουν γίνει κατά πολύ πιο πιεστικές. Το κεντρικό μήνυμα είναι όμως ότι πρέπει να επιταχύνουμε.  Να σηκώσουμε τα μανίκια και να κερδίσουμε τον χρόνο που μας πιέζει. Πρέπει από εδώ και μπρος να κάνουμε αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβουμε τις προθεσμίες και να καταφέρουμε να εντάξουμε και τα 14 έργα που έχουμε προγραμματίσει. Φιλοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να τα εντάξουμε όλα. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν αντέχουν άλλο τις καθυστερήσεις του πρόσφατου παρελθόντος, οι οποίες μας οδήγησαν στο σημερινό αντιαναπτυξιακό τέλμα, που παραλάβαμε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές».

επιστροφή στην κορυφή