Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΣΤΟΝ 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ "ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ"

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΣΤΟΝ 1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ "ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ"
 Το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Πειραιά (Δραπετσώνας) σε συνεργασία με το 1ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας συμμετείχε στον 1ο διαγωνισμό για μαθητές ΕΠΑΛ «Ανδριανός Μιχάλαρος» για νεοφυείς και καινοτόμες ιδέες στην πράσινη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

 Το σχολείο μας κατέβασε τρεις προτάσεις (μία από τον τομέα Πληροφορικής, μία από τον τομέα Υγείας και μία από τον τομέα Μηχανολογίας) οι δύο από τις οποίες κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία τους και η τρίτη εξαιρετικά ευμενή σχόλια για την πολύ καλή κατασκευή. Η βράβευση έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου την προηγούμενη Δευτέρα 16/5/2022. Το έπαθλο αποτελείται από τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 3000€ για κάθε νικήτρια ομάδα. Η ανωτέρω βράβευση είναι το επιστέγασμα μιας σειράς δράσεων που γίνονται σε συνεργασία με τα ΕΠΑΛ της Δραπετσώνας τη φετινή (ιδιαιτέρως δύσκολη από πολλές απόψεις) σχολική χρονιά 2021 – 2022 όπως δειγματοληπτικά αναφέρουμε παρακάτω:
 
• Συνεργασία με το τμήμα Κοινοτικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α. – υπεύθυνη καθηγήτρια Κα Κωνσταντίνου Ελένη) στα πλαίσια γενικότερης συνεργασίας του τμήματος με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, τον οποίο δεόντως ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας παρείχε.
• Προγράμματα Erasmus (προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και καθηγητών μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων και φορέων εκπαίδευσης, προγράμματα τεχνολογικής συνδρομής κ.ά. ),
• Προγράμματα e-twinning (προγράμματα συνεργασίας με ευρωπαϊκά σχολεία και φορείς εκπαίδευσης),
• Μεταλυκειακό έτος ΕΠΑΛ (τάξη μαθητείας)
• Επιμορφωτικά Σεμινάρια για μαθητές και καθηγητές
• Τμήματα Ρομποτικής
• Ενημερώσεις παιδιών Γ Γυμνασίου και εκδήλωση ενημέρωσης των γονέων τους κ.α.
 
 Πέραν αυτής καθαυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των γνώσεων και εφοδίων που αυτή παρέχει, κοινή πεποίθηση των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Διδασκόντων του σχολικού μας συγκροτήματος είναι ότι «όλα γίνονται για το χαμόγελο στα χείλη και τη λάμψη στα μάτια των παιδιών»! Και αυτό το χαμόγελο και αυτή τη λάμψη τις τελευταίες ημέρες τα βλέπουμε και τα χαιρόμαστε σε όλη τους την απλότητα και την ομορφιά...
 
(ακολουθούν στιγμιότυπα από την επιστροφή των παιδιών και των συνοδών καθηγητών από τη βράβευσή τους).
 
4δραπ   5δραπ    1επαλ δραπ
επιστροφή στην κορυφή