Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα πρόληψης και ψυχικής υγείας, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό το «Χαμόγελο το Παιδιού» και το Π.Γ.Ν. «Αττικό» και στην οποία συμμετείχαν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί που πραγματοποιεί.

Ειδικότερα, η δράση περιλάμβανε τέσσερις πυλώνες:

1.Ευαισθητοποίηση- ενημέρωση μαθητών

2.Επιμόρφωση- ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών

3.Εθελοντική αιμοδοσία

4. Οδοντιατρικός προληπτικός έλεγχος παιδιών

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προγράμματα ευαισθητοποίησης γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών έγιναν με βιωματικό τρόπο και ειδικότερα οι παρεμβάσεις στα παιδιά έγιναν με διαδραστικό, παιγνιώδη τρόπο για να είναι προσιτές οι πληροφορίες στα παιδιά. Χρησιμοποιήθηκε ο σύγχρονος υλικοτεχνικός εξοπλισμός της κινητής μονάδας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», του 1ου Κινητου Εργαστήριου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Χαμόγελου του Παιδιού ενώ το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι επιστημονικά εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η θεματολογία ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, με θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω του διαδικτύου, η σεξουαλική βία και η παρενόχληση, οι εξαφανίσεις κ.ά. Οι Οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά πραγματοποιήθηκαν στο Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών οδοντιάτρων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά που συμμετείχαν.

Τέλος η εθελοντική αιμοδοσία η οποία αποτελεί θεσμό για τον δήμο μας και οργανώνεται δύο φορές τον χρόνο, είχε μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και δημοτών.

1ΑΙΜ

5ΑΙΜ

3ΑΙΜ

4ΑΙΜ

2ΑΙΜ

6ΑΙΜ

7ΑΙΜ

 

επιστροφή στην κορυφή