Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Με αφορμή την παγκόσμια μέρα Ρομά και την εορταστική περίοδο του Πάσχα, το Παράρτημα Ρομά διοργάνωσε, τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, δράση με τίτλο: « Καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση»

η οποία διενεργήθηκε στο κτίριο της δομής σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου, το 1ο ΚΑΠΗ Δραπετσώνας, το Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας και τη 2η ΤΟΜΥ Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η εν λόγω δράση περιλάμβανε δεντροφύτευση στο προαύλιο του Παραρτήματος Ρομά, βάψιμο και διανομή αυγών, κατασκευή και διανομή καλαθιών, καθώς και διανομή δωροεπιταγών για είδη βασικής υλικής συνδρομής. Οι ωφελούμενες οικογένειες με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους και τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Δραπετσώνας συνεργάστηκαν και προσέφεραν χαρούμενες στιγμές στα παιδιά Ρομά. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τις επισκέπτριες υγείας με θέμα: « Περιβάλλον & Υγεία».

 Σκοπός της δράσης ήταν η προώθηση της πολιτιστικής ψυχαγωγίας, του λαϊκού πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης και της ευρύτερης κοινωνικοποίησης των ωφελούμενών μας. Επίσης, δόθηκε έμφαση και σε ζητήματα δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο υποστήριξης, παροχής κινήτρου για δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία και παροχής υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης. Το Παράρτημα Ρομά θέλοντας να στείλει για μία ακόμη χρονιά ένα σαφές μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων, έδωσε ελπίδα και μία αισιόδοξη νότα σε μια ιδιαίτερη ευπαθή κοινωνική ομάδα, πάντοτε με την πολύτιμη βοήθεια των εμπλεκόμενων φορέων του Δήμου μας.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!

 

rom1   

 

espa epixeirisiako

επιστροφή στην κορυφή