Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έδειξε την ευαισθησία του στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ξεκίνησε πρόγραμμα αξιολόγησης σχολικής ετοιμότητας τον Ιούνιο του 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2023.

Με την διεξαγωγή του προγράμματος αξιολογήθηκαν οι δεξιότητες των παιδιών πού είναι απαραίτητες για την φοίτηση τους στην πρώτη δημοτικού. Οι αξιολογήσεις έγιναν κατόπιν συνεργασίας και επιστημονικής επιμέλειας εξειδικευμένου προσωπικού με τη συμμετοχή μιας λογοθεραπεύτριας, μιας εργοθεραπεύτριας και μιας κοινωνικής λειτουργού. Κατόπιν ενημέρωσης με δελτίο τύπου καθώς και τηλεφωνικά, όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου, έδωσαν την δυνατότητα σε κάθε γονέα, να επικοινωνήσει με τον χώρο που διεξάγονταν τα ραντεβού για την αξιολόγηση του παιδιού του. Το εν λόγω πρόγραμμα καλωσορίστηκε από σχολεία και γονείς και έγινε σημαντική προσέλευση γονέων και παιδιών.

Ένας σημαντικός αριθμός γονέων επικοινώνησαν με το γραφείο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι μπορούσαν να προσέλθουν για αξιολόγηση τα παιδιά τα οποία πληρούσαν τις ηλικιακές προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, 61 παιδιά εκ των οποίων (27 κορίτσια, 34 αγόρια), έκλεισαν ραντεβού και προσήλθαν για το πρόγραμμα σχολικής ετοιμότητας. Η ενημέρωση των γονέων για τα αποτελέσματα γινόταν προφορικά και γραπτά όταν αυτοί το επιθυμούσαν. Συμπερασματικά μέσα από αυτή την δράση δημιουργήθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας και μία αφετηρία, να ενημερωθούν όλοι οι γονείς που συμμετείχαν για τις ανάγκες των παιδιών τους, στην περίπτωση που αυτές αναδεικνύονταν καθώς και να επιλύσουν πολλές απορίες σχετικά με τις επιδόσεις τους.

επιστροφή στην κορυφή