Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Αύριο, ξεκινούν για ακόμη μία χρονιά οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ λυκείου των ΕΠΑΛ και μεθαύριο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ λυκείου των Γενικών Λυκείων.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια διαδικασία αγχωτική και κρίσιμη αλλά όχι καθοριστική για την μετέπειτα ζωή των παιδιών. Το τέλος αυτής της απαιτητικής εξεταστικής περιόδου, που πιθανώς δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, σημαίνει ταυτόχρονα και το τέλος ενός μακροχρόνιου «ταξιδιού» γεμάτο από εμπειρίες, μοναδικές φιλίες, λύπες και χαρές που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και τον εφοδιασμό με παραστάσεις απαραίτητες για τη μετέπειτα ενήλικη ζωή των μαθητών. Πάντοτε στο πλευρό των μαθητών οι γονείς, οι οποίοι μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζουν τις προσπάθειές των παιδιών τους και γεμίζουν από περηφάνια βλέποντας τα να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται. Αναμφίβολα αρωγοί και καθοδηγητές σε κάθε βήμα υπήρξαν και οι εκπαιδευτικοί που μαζί με τους γονείς μοιράζονταν όλο αυτό το διάστημα τα άγχη και τις αγωνίες των μαθητών.

Αγαπητά μου παιδιά, είναι σημαντικό, η ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και ψυχραιμία, καθώς ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, την επόμενη μέρα νέες προκλήσεις θα περιμένουν για να τις ζήσετε. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν μπορούν να κρίνουν τη συνολική πορεία της ζωής σας. Αποτελούν απλώς ένα κομμάτι, σ’ ένα διαρκή αγώνα για γνώση και μάθηση.  Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτεία οφείλει να επιτελέσει το ρόλο της και να επικεντρωθεί στην ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και του ρόλου που επιτελεί στην κοινωνία. Η στήριξη του δημόσιου σχολείου,  αποτελεί την καλύτερη εγγύηση, ώστε τα παιδιά να θωρακιστούν για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια της ζωής με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Φαινόμενα όπως αυτό με την κατάρρευση της τράπεζας Θεμάτων ενισχύουν την ανάγκη για περισσότερη υπευθυνότητα από την πλευρά του κράτους για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους εξεταζόμενους μαθητές στην προσπάθεια που κάνουν για να κατακτήσουν τις κορυφές που ονειρεύονται.

 

επιστροφή στην κορυφή