Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Βάλαμε Χ στο Ι.Χ.

Βάλαμε Χ στο Ι.Χ.

Με ποδήλατα στο Καστράκι

Χαρά, κέφι και ζωντάνια! Αυτές οι λέξεις περιγράφουν την επιτυχημένη διοργάνωση «Με ποδήλατο στο Καστράκι» που πραγματοποίησε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, πολίτες κάθε ηλικίας, ανάμεσα τους και πολλοί λιλιπούτειοι ποδηλάτες, έδωσαν ραντεβού στο Γήπεδο των Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, από όπου και ξεκίνησαν τη διασκεδαστική ποδηλατάδα τους. Την πρώτη πεταλιά έκανε ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής ο οποίος ποδηλάτησε σε όλη τη διαδρομή που πέρασε από τα δημαρχιακά μέγαρα (Δημαρχείο Κερατσινίου, πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας) και κατέληξε στο Καστράκι της Δραπετσώνας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Τζανής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να προσφέρουμε αυτή τη διοργάνωση στους δημότες μας. Στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα έχουμε δώσει και εξακολουθούμε να δίνουμε πολλούς αγώνες για το περιβάλλον. Πρέπει όλοι μαζί να το πιστέψουμε και να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας αφού όχι μόνο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα προάγει τον πολιτισμό και προστατεύει την υγεία μας. Σήμερα ας φύγουμε από δω με την προτροπή «βάζουμε Χ στο Ι.Χ.». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε γονείς και παιδιά και ανανέωσε το ραντεβού με τα ποδήλατα για την επόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Ειδικός Γραμματέας Υγείας και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας  και πρώην αθλητής κ. Κώστας Παταβούκας, ο οποίος τόνισε ότι το ποδήλατο εκτός από τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της υγείας μας.

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής κ. Βάνα Δατσέρη, αφού συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση, υποσχέθηκε η ποδηλατοδρομία να γίνει θεσμός στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και να πραγματοποιείται κάθε 22 Σεπτεμβρίου (Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο).

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Επιμένουμε Αθήνα», κ. Γιώργος Αμυράς, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις της πόλης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα κατασκευής ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Αμέσως μετά ακολούθησε κλήρωση ποδηλάτων και 10 τυχεροί έφυγαν με το νέο οικολογικό τους όχημα. Τη δροσερή νύχτα με τα φώτα των πλοίων να λαμπυρίζουν δίπλα στο λιμάνι, γέμισε από τη μελωδική φωνή της σοπράνο κ. Τζίνας Φωτινοπούλου, η οποία με τη συνοδεία πιάνου τραγούδησε κλασικά κομμάτια που μάγεψαν τους παρευρισκομένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Γεωργία Γεωργακοπούλου, κ. Πέτρος Καψοκόλης, κ. Μαρία Μαϊλη, κ. Νίκος Οικονομάκης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος   κ. Ρένα Μόσχου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Λάλος Κανέλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Τσιρίδης, κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δραπετσώνας κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δραπετσώνας κ. Στυλιανός Ασημακόπουλος, κ. Σοφία Λεοντιάδου, κ. Γιάννης Ρενιέρης, κ. Βάια Σαββοπούλου- Γιωτοπούλου, κ. Άγγελος Σιφναίος και ο κοινοτικός σύμβουλος Κερατσινίου κ. Νίκος Πάκος.

επιστροφή στην κορυφή