Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λ. Τζανής: «η αρχαιολογική κληρονομιά της πόλης μας πρέπει να διαφυλαχθεί.»

Λ. Τζανής: «η αρχαιολογική κληρονομιά της πόλης μας πρέπει να διαφυλαχθεί.»

Τηλεοπτική εκπομπή με θέμα «ο αρχαίος τύμβος του Θεμιστοκλή»

Μία ενδιαφέρουσα εκπομπή αρχαιολογικού περιεχομένου, με κεντρικό θέμα το ιστορικό μνημείο του Θεμιστοκλή, πρόκειται να μεταδοθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 12 τα μεσάνυχτα από το channel 9, με καλεσμένο τον αντιδήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Δημήτρη Κουλούκη.

Τα «Μυστικά περάσματα» του γνωστού αρχαιολόγου και παρουσιαστή Βαγγέλη Μπεξή κάνουν αφιέρωμα στο τάφο του μεγάλου αρχαίου Αθηναίου πολιτικού και στρατηγού που βρίσκεται στην περιοχή των λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής επισκέφθηκε την περιοχή με τον κ. Μπεξή για να μελετήσουν το χώρο και να αναδείξουν το ιστορικό μνημείο που διασώζεται εκεί.

Στη δήλωση του σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας έχει στο αίμα του την αρχαία ιστορική παράδοση. Το σπήλαιο του Σχιστού, οι Ηετιωνείες πύλες και ο τύμβος του Θεμιστοκλή είναι η αρχαιολογική μας κληρονομιά που πρέπει να διαφυλαχθεί. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξουμε την ιστορικότητα της πόλης μας και να καταστίσουμε τα αρχαιολογικά μνημεία προσβάσιμα σε όλους, σε ένα χώρο που δυστυχώς μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητος και εγκαταλελειμμένος.»

Ο κύριος Μπεξής, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συνεργασία του και το διαρκές ενδιαφέρον του για το θέμα, δήλωσε: «Μας έχετε κοντά σας σε κάθε προσπάθεια που κάνετε για την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου που βρίσκεται στην πόλη σας. Είναι φοβερό εξάλλου να έχει διασωθεί ο τάφος του Θεμιστοκλή και να μην είναι γνωστό όχι μόνο στο ευρύ κοινό αλλά και στη πόλη που φυλάσσεται. Σας περιμένω στην εκπομπή μου την Πέμπτη για να συζητήσουμε το ζήτημα αλλά και τις προοπτικές του

επιστροφή στην κορυφή