Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ημερίδα με θέμα:Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ημερίδα με θέμα:Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας και η Δημοτική Κοινότητα Κερατσινίου, με τη συμμετοχή καθηγητών/τριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ημερίδα που διοργανώνεται με θέμα: «Διάλογοι για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας », την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16:00 μ.μ στο Πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης.

Η ημερίδα έχει στόχο  την ανάδειξη και προβολή του ιστορικού γεγονότος με αφορμή την επετειακή ημερομηνία: «Σεπτέμβριος 2020: 2.500 χρόνια μετά» και εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και έχει αναφορά σε όλους τους παραθαλάσσιους Δήμους του Πειραιά.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αναδείξουν επιμέρους πλευρές της μέγιστης σημασίας της ναυμαχία της Σαλαμίνας, της σημαντικότερης ναυτικής επιχείρησης της αρχαιότητας, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση όχι μόνο της Ελλάδας και του πολιτισμού της, αλλά και του Δυτικού πολιτισμού γενικότερα. Παράλληλα, η παρακολούθηση της Ημερίδας θα γεμίσει ευψυχία τους παρευρισκόμενους και θα αποτελέσει δίδαγμα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας.

επιστροφή στην κορυφή