Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Επιστολή του προέδρου της FIA στο Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή

Επιστολή του προέδρου της FIA στο  Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή
Ανάβει το πρώτο πράσινο για τη Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα

Σάρκα και οστά παίρνει το όραμα του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας  κ. Λουκά Τζανή για τη δημιουργία πίστας φόρμουλα 1 εντός των ορίων της πόλης

Ο πρόεδρος της FIA κ. Jean Tοdt, απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή με την οποία τον ευχαριστεί για την πρωτοβουλία του αναφορικά με την κατασκευή πίστας αγώνων στην πόλη και τον ενθαρρύνει για την προσπάθεια υλοποίησης του έργου.

Ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε την υποστήριξη του προέδρου της FIA. Κόντρα σε όλους όσους αρνούνται να πιστέψουν στο έργο μας και να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας, συνεχίζουμε συστηματικά και με μεθοδικότητα να οργανώνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα φέρουν εις πέρας αυτό το κολοσσιαίο εγχείρημα. Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, το έργο αυτό θα μετατρέψει την πόλη μας σε πόλη έλξης παγκόσμιου ενδιαφέροντος και θα δημιουργήσει στο Δήμο μας  μια νέα πηγή εσόδων, καθώς θα δημιουργήσει πάνω από 3.500 νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα.»

 Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Dear Mr Mayor

I would like to thank you for your letter informing me of the support that your municipality is giving to the project to built a circuit with a view to hosting a future Formula 1 Grand Prix.

I have taken due note of this wish. It really gives me great pleasure to see a town like yours become so involved in such a project and I would like to offer you me strongest encouragement.

As you know, it is not the FIA that proposes the various venues of the Grand Prix but rather the promoter of the Formula 1 World Championship. I therefore invite you to pursue your work on this programme with the promoter and with the Automobile and touring Club of Greece (ELPA).

With Best Wishes.

Yours sincerely,

Jean Todt.


Ακολουθεί η μετάφραση της επιστολής:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το γράμμα σας που με ενημερώνει για την υποστήριξη που η Δημοτική Αρχή προσφέρει στο εγχείρημα της κατασκευής πίστας αγώνων, με την προοπτική να φιλοξενήσει μία μελλοντική Grand Prix Formula 1.

Έλαβα υπ’ οψιν μου αυτή σας την επιθυμία. Ειλικρινά μου δίνει μεγάλη χαρά να βλέπω πόλεις σαν τη δική σας να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους εγχειρήματα και θα ήθελα να σας προσφέρω τη μεγαλύτερη μου ενθάρρυνση.

Όπως γνωρίζετε δεν είναι η FIA που προτείνει τις διάφορες εκδηλώσεις για το Grand Prix, αλλά ο προαγωγός της Formula 1 World Championship. Για το λόγο αυτό σας προσκαλώ να προωθήσετε τη δουλειά σας σε αυτό το πρόγραμμα με τον προαγωγό και την ΕΛΠΑ.

Με τις θερμότερες ευχές μου

Jean Todt

επιστροφή στην κορυφή