Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Ξεκινούν δυναμικά οι εθελοντικές δράσεις σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα

Ξεκινούν δυναμικά οι εθελοντικές δράσεις σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα

Καμπάνια ενημέρωσης των Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Διαφορετικότητα»

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η Δημοτική Αρχή υποστηρίζουν έμπρακτα τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός μαζικού και αποτελεσματικού κινήματος εθελοντισμού στην πόλη. Σε αυτό το μαζικό κίνημα πρόκειται να ενταχθούν ομάδες και πρόσωπα που θα αντιπροσωπεύουν το σύνολο σχεδόν των κατοίκων.

Οι ομάδες εθελοντών για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ειδικοί επαγγελματίες (εκπαιδευτικοί, διασώστες, γιατροί, νοσηλευτές), διάφορες εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι κοινωνικής και ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας, συνεπικουρούν στο έργο της δημοτικής αρχής και συμβάλλουν με τη δράση τους στην αντιμετώπιση τόσο των κρίσεων και των διάφορων εκτάκτων γεγονότων, όσο και στην άμβλυνση των επιπτώσεων της φτώχειας, της ανεργίας και άλλων κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Ήδη από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, μέλη της Επιτροπής Εθελοντισμού ξεκινούν καμπάνια στα δημοτικά σχολεία με θέμα: «Διαφορετικότητα», έχοντας ως κεντρικό στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές πώς να αποδέχονται τις διαφορές των ατόμων με αναπηρία. Οι Ανδρέας Γεωργιάδης (φυσικοθεραπευτής), Παναγιώτης Τζουβελέκης (εργοθεραπευτής) και Μαρία Πιτσικάλη (φυσικοθεραπεύτρια), θα επισκέπτονται δημοτικά σχολεία της πόλης που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής και θα απευθύνονται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης για να τους ενημερώσουν για το τι είναι η διαφορετικότητα και για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εθελοντικές δράσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Εθελοντισμού (Αφαρά 101 & Αναλήψεως) στο τηλέφωνο 210 4620693 και στην πρόεδρο της Επιτροπής Εθελοντισμού  κ. Σενικίδου Μαρία στο τηλέφωνο 694 5434066.

επιστροφή στην κορυφή