Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Απολογισμός έργου από το Δήμαρχο της πόλης

Απολογισμός έργου από το Δήμαρχο της πόλης

Ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας τίμησε τα Θεοφάνεια

Λουκάς Τζανής: «Είμαστε πόλη Αγωνιστών που έχει αποδείξει στην παγκόσμια ιστορία

τί σημαίνει να κατακτάς το αδύνατο»

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Κερατσινίου –Δραπετσώνας. Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη λειτουργία και τις τελετές Αγιασμού των υδάτων.

Στη Δραπετσώνα μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, που είναι ο πολιούχος Άγιος της πόλης, οι πιστοί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον Όρμο Κάκαρη όπου έγινε ο αγιασμός  των υδάτων, και παρ΄ όλη τη μεγάλη κακοκαιρία, τηρήθηκε το τελετουργικό. Θαρραλέοι δημότες βούτηξαν στη θάλασσα και έπιασαν το σταυρό, ενώ συμβολικά στον ουρανό άφησαν να πετάξουν περιστέρια.

Με απόλυτο συντονισμό, με το τέλος του αγιασμού στη Δραπετσώνα, τελείωσε και η λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι και με  πομπή μέσω των οδών Καισαρείας, Βυζαντίου και Λ. Δημοκρατίας, οι πιστοί κατέληξαν προς τον «Λιμένα Ηρακλέους» όπου και έγινε ο αγιασμός των υδάτων.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και στο λιμανάκι του Αγ. Γεωργίου. Οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής, αφήνοντας στην άκρη την αγωνία τους για τα οικονομικά προβλήματα και αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, γιόρτασαν τη Βάπτιση του Χριστού στο γραφικό λιμανάκι, συνεχίζοντας την παράδοση μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Ακολούθησε δεξίωση στο πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης»και στην κατάμεστη αίθουσα έγινε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής ανέφερε:

«Έρχεται ένα έτος ακόμη δυσκολότερο με ένα ακόμη πιο αβέβαιο μέλλον. Πού είναι ο πυθμένας της πτώσης μας; Ποιο είναι το όριο της ανέχειας; Πού θα φτάσει η φτώχεια, η ανεργία, η ηθική καταρράκωση; Συμπολίτες, συμπολίτισσες είμαστε πόλη Αγωνιστών!!! Σε αυτά τα άγια χώματα έχουμε δείξει στην παγκόσμια ιστορία τι σημαίνει να κατακτάς το αδύνατο!!! (Ναυμαχία Σαλαμίνας, Θυμαιταδών, μάχη στα Ταμπούρια με τον ήρωας μας Γ. Καραϊσκάκη- Μάχη της Ηλεκτρικής 13ης Οκτωβρίου του ΄44, με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Κερατσινιώτη Λοχαγό του ΕΛΑΣ Αντώνη Αντύπα.). Κάθε φορά ο αντίπαλος φάνταζε συντριπτικά μεγαλύτερος και ισχυρότερος. Η ψυχή μας όμως, η ψυχή των προγόνων μας μετέτρεψε την βέβαιη ήττα σε ένδοξη νίκη. Το κλάμα και τη θλίψη σε χαμόγελο και αισιοδοξία.Και επειδή η ιστορία γράφεται με αγώνες η περιοχή που ζούμε, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, αποτελούν την πιο λαμπρή εξαίρεση του ιστορικού κανόνα. Ναι! Η ψυχή μπορεί να νικήσει την ύλη. Σήμερα δίνουμε  μία άλλη μάχη, την μάχη της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας και καλούνται οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες, να ξαναγίνουν το σύγχρονο ζωντανό μήνυμα. Ναι μπορούμε να νικήσουμε! Το αξίζουμε να νικήσουμε! Για εμάς και τα παιδιά μας. Πολλοί είναι εκείνοι που με ρωτούν ποιος είναι ο στόχος της νέας δημοτικής αρχής, πώς θα τα καταφέρουμε; Και εγώ τους απαντώ: στόχος μας είναι η ανάπτυξη της πόλης μας μέσα από το πρόγραμμα που ψήφισε ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και στο πρόγραμμα αυτό δεν πρόκειται να αφαιρέσουμε ούτε ένα σημείο στίξης, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, θα τα καταφέρουμε;

Φίλες και φίλοι, η Δημοτική Αρχή δεν έχει άλλη επιλογή από τον σκληρό επίμονο και επίπονο αγώνα… τον καλό αγώνα που μας δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και στον αγώνα αυτό δεν εμφιλοχωρούν διχόνοιες, έριδες, και στείρες αντιπαραθέσεις. Τον αγώνα αυτόν οφείλουμε να τον δώσουμε όλοι μαζί, προσωπικά έχω καλέσει όχι μόνο όλους τους συμπολίτες μας ανεξαιρέτως τι ψήφισαν στις παρελθούσες δημοτικές εκλογές, αλλά και όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Το Δημοτικό κατεστημένο που έχασε όλα του τα προνόμια έχει προβεί λυσσαλέα σε ένα ανελέητο πόλεμο εναντίον της Δημοτικής Αρχής και στο πρόσωπό μου. Δεν έχω όμως την πολυτέλεια να ασχολούμαι με τις κακοήθειες και τα ανώνυμα δημοσιεύματα και τις φήμες που κυκλοφορούν ανενδοίαστα. Αυτό θα με έκανε να αφήσω πίσω τον αγώνα για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα και να χάσω πολύτιμο χρόνο. Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες, θέλω να γνωρίζετε ότι με όλες τις αντιξοότητες, με μείωση του προσωπικού στο ½ και πολλές φορές στο 1/3, (χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από 60 οδοκαθαριστές στον Δήμο έχουμε μείνει 20), με μείωση των χρηματικών εσόδων από τα 50% περίπου, αγωνιστήκαμε σκληρά και έντιμα και πετύχαμε πολλά πράγματα τα οποία είτε είναι φανερά στο δημότη, είτε δεν είναι, μας κάνουν περήφανους και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δημιουργικά. Ποιος γνωρίζει για παράδειγμα ότι παρά την δραματική μείωση των εσόδων εμείς μειώσαμε τις σπατάλες, τις φιέστες και την μαύρη τρύπα των ταμείων; (μαύρη οικονομικά και ηθικά…) και ο ισολογισμός που θα παρουσιάσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας σε λίγο καιρό να φαίνεται καθαρά ότι για πρώτη φορά μετά από την μακροχρόνια ελλειμματική του πορεία και  τα 50.000.000 ευρώ που κληρονομήσαμε ο Δήμος μας θα έχει πραγματικό θετικό πρόσημο. Θα έχει μεγάλο θετικό αποτέλεσμα!! Επιτρέψτε να κάνω έναν σύντομο απολογισμό. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2010, έστειλα επιστολή στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τους προειδοποίησα ότι θα προβούμε σε δικαστική διαδικασία με μηνύσεις, αγώνες κι ότι άλλο χρειαστεί, προκειμένου να προστατέψουμε από την ραδιενέργεια και την ακτινοβολία, την υγεία των συνδημοτών μας βάζοντας ουσιαστικά ένα τέρμα στην ασυδοσία των εταιριών αυτών.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ- άνοιξε η πόρτα σε όλους τους συμπολίτες που έχουν άμεση ανάγκη να δουν τον Δήμαρχο, γνωρίζετε όλοι πόσο πολύ χρόνο αφιερώνω στα καθήκοντά μου και ότι έχω εκμηδενίσει την προσωπική μου ζωή. Όμως δεν με στεναχωρεί αυτό, ίσα-ίσα έχω επιλέξει εδώ και πολύ καιρό να υπηρετώ πιστά την πόλη μας. Αυτό που με στεναχωρεί πραγματικά είναι η αδυναμία που γεννούν οι συνθήκες να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημα των ανέργων για απασχόληση. Δεσμεύομαι όμως εκτός σημαντικού οικονομικού απροόπτου, όπως λόγου χάρη μια πιθανολογούμενη πτώχευση της Ελλάδας, ότι το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε και μαζί με αυτό ανοίγουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Στους άλλους τομείς, όχι μόνο κρατήσαμε ανοιχτό το Δημοτικό Κολυμβητήριο σε αντίθεση με άλλους Δήμους που έκλεισαν κολυμβητήρια και αγωνιστικούς χώρους, αλλά ήδη προγραμματίσαμε και υλοποιούμε την ενεργειακή του αυτονομία. Διεκδικήσαμε και πήραμε το πρώτο μεγάλο ναι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το ΜΕΤΡΟ έρχεται επιτέλους στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα. Συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα των συμβασιούχων. Καθιερώσαμε την διαφάνεια στον Δήμο (λόγου χάρη, πρώτη φορά την διαπραγμάτευση της τράπεζας που συναλλάσσεται την έκανε Διαπαραταξιακή Επιτροπή).Στεγάστηκαν μετά από 12 ολόκληρα χρόνια οι σεισμοπαθείς της Δραπετσώνας που ζούσαν μέσα σε κοντέινερς. Σε αυτά τα κοντέινερ βρίσκουν σήμερα στέγη οι άπορες οικογένειες του Δήμου μας.Ξεκινήσαμε τις συναντήσεις με τον ΟΣΚ και παρότι σήμερα είναι σε κατάσταση ημιαποσύνθεσης ή ημισυνγχώνευσης μέσα στα τρία- τέσσερα έργα που θα γίνουν, έχει προτεραιότητα ανέγερσης το 15ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου το οποίο σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Προέδρου του ΟΣΚ θα ξεκινήσει η οικοδόμηση του τον Μάρτιο του 2012. Στις ανακοινώσεις του ΟΛΠ και στον μονομερή σχεδιασμό του για την ακτή, απαντήσαμε με κατάληψη των γραφείων του στον Πειραιά, αποτέλεσμα αυτού: Ο ΟΛΠ αναγνώρισε πρώτη φορά ότι υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα των Δραπετσωνιτών και Κερατσινιωτών στην παραλιακή ζώνη της πόλης μας.

ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ, πρασίνισε με πρωτοβουλία του Δήμου και την συμμετοχή σχολείων και φορέων μία μεγάλη έκταση του όρους Αιγάλεω. Κάνουμε την δεντροφύτευση θεσμό και ήδη σας καλούμε τέλος του μήνα που διατρέχουμε να φυτέψουμε μαζί 10.000 πεύκα στην ίδια πλαγιά. Διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στις συγχωνεύσεις των σχολείων και πετύχαμε να μην χαθεί ούτε μία θέση δασκάλου από το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα. Υλοποιούμε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατά της φτώχειας και στήριξης των απόρων οικογενειών. Έδρα του προγράμματος: το Πολυκέντρο Μέριμνας του Δήμου στην οδό Περραιβού. Παρείχαμε με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Στη θέση του πολυδάπανου καρνάβαλου γιορτάσαμε με το ένα δέκατο των εξόδων και την Ελληνική Αποκριά και τα παραδοσιακά Κούλουμα.

ΜΑΡΤΙΟΣ, ξεκίνησε ο ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος για την Παιδεία με συνελεύσεις Διευθυντών, Σύλλογο Γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών. Ανοίξαμε την διαδικασία ένταξης, επιτέλους, των εκτός σχεδίου πόλης περιοχών Αγ. Μηνά, Αγ. Αντωνίου και προχωρούμε γοργά στη λύση του προβλήματος που ταλαιπωρεί χρόνια δεκάδες οικογένειες. Θεσπίσαμε τις λαϊκές συνελεύσεις δύο φορές τον χρόνο, για να ακούμε όλους τους πολίτες και να μεταφέρονται δια ζώσης τα προβλήματά τους, οι προτάσεις τους, οι αγωνίες που ζούμε όλοι στη γειτονιά μας. Πρώτη φορά συμμετείχαν οι ίδιοι οι πολίτες στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μας. Ο Δήμος μας συμμετείχε στην «Ώρα της γης», και στην παγκόσμια προσπάθεια της διάσωσης του πλανήτη. Διοργανώσαμε το πρώτο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας καλέσαμε τους όμορους Δήμους και λύσαμε τα προβλήματα δυσλειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης αποβλήτων.

Την ώρα που άλλοι Δήμοι έκλεισαν τα ΚΑΠΗ εμείς τα εντάξαμε στο σώμα του Δήμου για να τα κρατήσουμε ζωντανά για πάντα. Φιλοξενήσαμε τα ειδικά σχολεία χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την μη αραίωση των λεωφορειακών γραμμών και ο Δήμος μας εξαιρέθηκε από την περαιτέρω υποβάθμιση. Αγωνιζόμαστε για την πύκνωση των γραμμών της αστικής συγκοινωνίας και έχουμε ήδη στα χέρια μας την μελέτη για να δημιουργήσουμε μία νέα ταχεία και ευέλικτη δημοτική συγκοινωνία. Έγινε με μεγάλη επιτυχία το 8ο μαθητικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Προάγουμε τον πολιτισμό στα σχολεία μας και στηρίζουμε τα ήθη και έθιμά μας. ΑΠΡΙΛΙΟΣ, συμμετείχαμε ενεργά στη διαβούλευση για την εκμετάλλευση του νερού της Ψυτάλλειας και οι προτάσεις μας έγιναν δεκτές ή υλοποιούνται άμεσα.Οργανώσαμε το πρώτο φεστιβάλ μαθητικού σύγχρονου χορού και χορογραφίας.Επαναφέραμε στον σχεδιασμό του ΕΣΠΑ το κέντρο Υγείας, κάνοντας κατάλληλο το οικόπεδο που είχε παραχωρήσει ο ΟΛΠ. Απομακρύναμε σε χρόνο ρεκόρ τον υπόγειο αγωγό πετρελαίου και έτσι αποφασίστηκε το Κέντρο Υγείας να γίνει στο Κερατσίνι και όχι στο γειτονικό Πέραμα όπως προέβλεπε ο μέχρι τότε σχεδιασμός. Γεμίσαμε με εθελοντική φύτευση τους εμπορικούς δρόμους, με γεράνια και άλλα πολύχρωμα λουλούδια.Διοργανώσαμε μία ημερίδα κατά της παιδικής βίας και στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία – όπως και η ημερίδα «κουβεντιάζοντας για την Πίστη».Το Πασχαλινό παζάρι, οι δωροεπιταγές, τα δώρα Αγάπης στις άπορες οικογένειες πλαισίωσαν τις προνοιακές δράσεις του Δήμου. Ιδρύθηκε η Δημοτική Επιτροπή Εθελοντισμού και το Κέντρο Εθελοντισμού (άλλη μία προεκλογική μας δέσμευση έγινε πράξη).

ΜΑΙΟΣ, δυστυχώς ξεκίνησε με μία μεγάλη απώλεια, έφυγε από κοντά μας ο Δήμαρχος Γιώργος Αραβιάδης. Ο Δήμος μας συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και αντιτάχθηκε στην ιδιωτικοποίησή της. Τον ίδιο μήνα συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΛΠ. Στηρίξαμε την καταπληκτική εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Κερατσινίου για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη. Συμμετείχαμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΣΕΕ λέγοντας όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.Δημιουργήσαμε για όλους τους νέους της πόλης μας, δημοτικούς χώρους ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, (π.χ. Π. Τσαλδάρη, Πλατεία Κύπρου κλπ.). Λύσαμε το περιβαλλοντικό πρόβλημα της διέλευσης των μεγάλων οχημάτων από την Χαραυγή, προτείνοντας την χάραξη ενδολιμένιου δρόμου. Τιμήσαμε την μητέρα και τον Ιερό ρόλο της στην ιστορία της ανθρωπότητας και οργανώσαμε ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.Τα μαθητικά μουσικά συγκροτήματα συμμετείχαν και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην πρώτη συναυλία συνάντηση που διοργανώσαμε στην πλατεία Λαού.

ΙΟΥΝΙΟ, στην καθαριότητα (άσπρισμα-απολύμανση-1567). Στον αθλητισμό στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και οι κολυμβητικοί αγώνες αλλά και το τουρνουά μπάσκετ τρία επί τρία. Ήρθε η σειρά του ακούραστου πατέρα να τιμηθεί από τον Δήμο μας σε μία πολύ συγκινητική βραδιά από τον Δήμο μας. Το οκταήμερο Καλλιτεχνόραμα, ο έβδομος μαθητικός διαγωνισμός παιδικού παραμυθιού, και το πανόραμα παιδικών ταινιών ημερίδα για την νεανική επιχειρηματικότητα έδωσαν ουσιαστικό περιεχόμενο για το ενδιαφέρον του Δήμου μας στην νέα γενιά. Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε πέντε στρέμματα από τον ΟΛΠ και προχωρούμε στην γρήγορη αξιοποίησή τους. Καθάρισαν επιτέλους μετά από 25 χρόνια οι αγωγοί όμβριων υδάτων σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Συμμετείχαμε στον καθαρισμό της λεωφόρου Σχιστού μαζί με τους Δήμους Περάματος και Χαϊδαρίου. Παράλληλα υποδεχθήκαμε την πορεία και στηρίζουμε τον αγώνα των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Ζωντανέψαμε «Το θερινό σινεμά της γειτονιάς», με το Μ. Μερκούρη και το ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ και κλείσαμε τον Ιούνιο με τον βιωματικό σεμινάριο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ΙΟΥΛΙΟΣ, στηρίξαμε τον πολιτισμό με την ημερίδα για την δημιουργία δημοτικής σχολής θεάτρου το διήμερο φεστιβάλ χορωδιών και τις σχολικές γιορτές. Στον αθλητισμό: ο αγώνας παλαιμάχων αφιερώθηκε στη μάχη εναντίον των ναρκωτικών ουσιών και αναβιώσαμε μετά από επτά χρόνια τα ΚΑΣΣΙΜΑΤΕΙΑ προς τιμή του μεγάλου Κερατσινιώτη αθλητάνθρωπου. Ο ΟΡΣΑ ανακοίνωσε επίσημα την χάραξη του ΜΕΤΡΟ για το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.Η Προνοιακή μας πολιτική επεκτάθηκε και στους καλοκαιρινούς μήνες με την σίτιση απόρων αλλά και με τις τριήμερες εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών. Η πρώτη μάχη για τους συμβασιούχους δικαιώθηκε και πετύχαμε παράταση των συμβάσεων τους έως τα μέσα του 2012.Ο μήνας έφυγε παίρνοντας μαζί του τον πιο πνευματικό, τον πιο αγαπητό και καλόκαρδο λογοτέχνη Κερατσινιώτη τον Παναγιώτη Τσουτάκο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, μεγάλη η τιμή για την πόλη μας και την δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος πολιτικής Νέας Γενιάς εκπροσώπησε την πατρίδα μας στο Διεθνές φόρουμ Νεολαίας στην Κίνα.Η κοινωνική μας υπηρεσία απέκτησε νέα στέγη. Παρά τις θερινές διακοπές ο Δήμος μας πήρε πρωτοβουλία και κάλεσε σε αγωνιστική διεκδίκηση του όμορους Δήμους για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της λεωφόρου Σχιστού. Αποτέλεσμα το πρώτο έργο που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής ήταν η οριστική λύση του προβλήματος με την έλευση της Αττικής Οδού στον Σκαραμαγκά και τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, πετύχαμε τη συμμετοχή του Δήμου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος της πολιτιστικής ακτής και την συμφωνία του ΟΛΠ για την επιβολή ειδικού τέλους υπέρ του Δήμου στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Καλέσαμε τον νέο Πρόεδρο του νεκροταφείου του Σχιστού να αναλάβει και εκείνος μαζί μας πρωτοβουλία για το κλείσιμο της Ανάστασης. Ιδρύθηκε το γραφείο Συμπαραστάτη του Δημότη. Πήραμε το ποδήλατό μας και συμμετείχαμε στην ποδηλατάδα με στόχο την ευαισθητοποιημένη της εναλλακτικής μετακίνησης και την διάδοση του ποδηλάτου, να βάλουμε επιτέλους Χ στο Ι.Χ. Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να αδελφοποιηθούμε με το απείρου κάλλους VAL PARAISO της Χιλής. Μία πόλη προστατευόμενη από την UNESCO.Σε αντίθεση με την τακτική του παρελθόντος για τις ποιοτικές πολιτιστικές μας εκδηλώσεις χρειάστηκε ένα μηδαμινό ποσό. Αναλάβαμε πρωτοβουλία και με την εξαγγελία της απεργίας για την καθαριότητα ενημερώσαμε τους δημότες να κρατήσουν τα σκουπίδια στο σπίτι τους. Δυστυχώς εδώ δεν τα καταφέραμε. Οι γωνίες των οδών ξεχείλισαν…. δεν θα κουραστούμε να το λέμε «στη Ζωή της Πόλης οφείλουμε να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ, τα Δημοτικά Ιατρεία παρέχουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε όλους τους αθλούμενους (μικρούς και μεγάλους). Έτσι δεν χρειάζεται πλέον ούτε να περιμένει κανείς μεγάλο διάστημα, ούτε να πληρώνει αδρά προκειμένου να πάρει ένα πιστοποιητικό γιατρού. Με τον αγώνα μας τιμούμε τους πολεμιστές της Ηλεκτρικής και με παρέμβασή μας σώσαμε από ιδιωτική εταιρία 68 στρέμματα δάσους πρώτης αναδασωτέας περιοχής στον Άγιο Μηνά. Αγωνιστήκαμε να μην κλείσει το ΙΚΑ Αμφιάλης και υποβαθμιστεί περαιτέρω η  παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ παράλληλα επί τρεις  μήνες στην πλατεία Κρήτης η κινητή μονάδα του Ιδρύματος Ογκολογίας παρέχει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Παρά τις ελλείψεις προσωπικού, μετά την απεργία, τα σκουπίδια μαζεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ σε σχέση με το παρελθόν του Δήμου  μας αλλά και σε σύγκριση με τους άλλους Δήμους.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ανακοινώνει ότι ξεκινούν οι μελέτες για την χάραξη της διαδρομής Κερατσίνι-Δραπετσώνα-Πειραιάς.Ο μεγάλος δημιουργός Κώστας Φέρρης στηρίζει την πρωτοβουλία μας για την δημιουργία μουσείου ρεμπέτικου τραγουδιού στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ, στον Άγιο Διονύση και την δημιουργία πολυχώρου ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Μία πρόταση που υλοποιείται ταχύτατα.Στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής με δράσεις στηρίζουμε τον προσκοπισμό και τον Ποντιακό Ελληνισμό που στηρίζουν με την σειρά τους την προσπάθειά μας για την σίτιση των απόρων τα Σωματεία των Λαϊκών Αγορών. Οργανώνουμε μία ακόμα επιμορφωτική ημερίδα για την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας στα νοικοκυριά και παράλληλη τριήμερη δράση ευαισθητοποίησης στην μάχη εναντίον των ναρκωτικών. Ο Δήμος μας εντάσσεται στο δίκτυο των Δήμων για την προάσπιση της Ισότητας των Φύλων και επιπλέον συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων για το περιβάλλον και την μείωση των ρύπων.Στο εσωτερικό μέτωπο γίνεται ο πρώτος Δήμος που αγωνιστικά κλείνει το υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, και συμμετέχει έμπρακτα στην μάχη ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα που θεσπίζονται όπως το περιβόητο «χαράτσι». Τιμάμε τον Αλέκο Χρυσοστομίδη και ονομάζουμε το θέατρο στο Σελεπίτσαρι με τον τίτλο του μεγάλου μας Κερατσινιώτη θεατράνθρωπου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, η τηλεοπτική προβολή του τάφου του Θεμιστοκλή στα λιπάσματα, η πρωτοβουλία μας και η δημιουργία οργανωτικής επιτροπής δικτύου δέκα Δήμων που εμπλέκονται γεωγραφικά με το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η διοργάνωση ημερίδας για την Ναυμαχία και η κάθοδος του Αρχαιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι τα πρώτα σημαντικά βήματα να διεκδικήσουμε με μεγάλες πιθανότητες την ανάδειξη της περιοχής μας σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2020 που γιορτάζουμε τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία.Από την Αρχαία Ιστορία στο μέλλον πήραμε το πρώτο μεγάλο ΝΑΙ για την οργάνωση αγώνων F1 στην Δραπετσώνα από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ξεκίνησαν οι ομάδες εθελοντισμού και σας καλώ να τις πλαισιώσετε. Στα σχολεία ξεκίνησε η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για την διαφορετικότητα και για το περιβάλλον, ενώ τα Χριστούγεννα τα παιδιά έφτιαξαν παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά και οι εθελόντριες της Παιγνιοθήκης μας συγκίνησαν μία ακόμη φορά με τις δημιουργίες αγάπης. Ο ΠΕΣΥΔΑΠ συμβάλλει στην προσπάθειά μας και αναλαμβάνει Διαδημοτική πρωτοβουλία για το μεγαλόπνοο σχέδιο υπογειοποίησης της Γρηγορίου Λαμπράκη. Άνοιξε η πύλη καθημερινού διαλόγου και επικοινωνίας με τους δημότες στην πύλη του Δήμου-στην ιστοσελίδα του Δήμου μας. Προστέθηκε η εκμάθηση υδατοσφαίρισης στο κολυμβητήριο. Τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων το γραφείο Μέριμνας διένειμε εκατοντάδες βοηθήματα αγάπης στους φτωχούς συνδημότες μας. (Ευχαριστώ θερμά όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν το Προνοιακό μας έργο).Και τέλος Παραμονή Χριστουγέννων είπαμε τα κάλαντα στην ΕΥΔΑΠ στο νησάκι της Ψυτάλλειας καταγγέλλοντας της για το περιβαλλοντικό έγκλημα έκθεσης της λυματολάσπης σε ανοικτό χώρο.Εχθές δημοπρατήσαμε το πρώτο μεγάλο έργο «Πράσινης Ζωής στην Πόλη» ένα έργο 3.500.000 ευρώ, από το ΕΣΠΑ που θα αναβαθμίσει το αστικό πράσινο.Στην κρίση λοιπόν απαντάμε με αγώνα και έργα. Σε αυτόν τον αγώνα σας καλώ να συμμετάσχουμε όλοι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.»

επιστροφή στην κορυφή