Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λ. Τζανής: «Στη εποχή της σκληρής λιτότητας οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ένα χαμόγελο»

Λ. Τζανής: «Στη εποχή της σκληρής λιτότητας οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ένα χαμόγελο»

Διήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων για τα παιδιά

Δύο πολύ όμορφα απογεύματα έζησαν οι μαθητές της Α’/θμιας Εκπαίδευσης στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Κερατσινίου, στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών της Αποκριάς.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο «Α. ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ» και στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», ξεκίνησαν με προβολή παιδικής ταινίας του Ντίσνεϋ. Ακολούθησε μουσικο- θεατρικό παιχνίδι, ενώ οι βραδιές έκλεισαν με πολύ χορό και τραγούδι.

Τα παιδιά μεταμφιεσμένα με ευρηματικότητα και χιούμορ, απόλαυσαν τις περιπέτειες του «Κουνγκ-Φου Πάντα» στην οθόνη, συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση χορεύοντας και τραγουδώντας και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού που παρέσυρε μικρούς και μεγάλους στο ρυθμό της Αποκριάς.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής ανέφερε τα εξής: «Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, αλλά και των μικρών τους φίλων αποδεικνύει ότι η απόφασή μας να αφιερώσουμε τις μοναδικές αποκριάτικες εκδηλώσεις στα παιδιά ήταν σωστή. Ήδη γνωρίζετε ότι το χρέος που παραλάβαμε είναι μεγάλο και έτσι δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα στο Δήμο μας για ακριβές και πολυτελείς εκδηλώσεις. Ωστόσο, οφείλουμε ως δημοτική αρχή, μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι δημότες μας να προσφέρουμε στα παιδιά μια ευκαιρία να γιορτάσουν τις Αποκριές, να χαρούν και να χαμογελάσουν. Και όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε και εμείς, κάτι που σίγουρα αυτήν την εποχή το έχουμε ανάγκη. Καλή διασκέδαση σε όλους.»

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Αργυρώ Αναγνωστάκη που συντόνισε την επιτυχημένη εκδήλωση ανέφερε στο καλωσόρισμά της: «Ο σκοπός μας είναι  να χαρούν οι μικροί μαθητές των σχολείων μας τις Αποκριές. Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν με τόση όρεξη και ζωντάνια. Στους γονείς τους θα ήθελα να μεταφέρω το μήνυμα να είναι πάντα κοντά στα παιδιά τους και να τα ακούνε ουσιαστικά και όχι τυπικά» και συνέχισε με αποσπάσματα από ποίημα του Χάρη Βλαβιανού:

«…μπορείς να σταματήσεις επιτέλους να φωνάζεις.

Σε ακούω, μικρό μου αγόρι, σε ακούω – ακόμη

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν  η αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαϊλη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, οι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Κερατσινίου κ. Αγγελική Βλέση και Μαρία Μαντούβαλου, εκπαιδευτικοί και μέλη συλλόγων γονέων.

επιστροφή στην κορυφή