Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λ. Τζανής: «Το Κολυμβητήριο θα παραμείνει ανοικτό με κάθε κόστος»

Λ. Τζανής: «Το Κολυμβητήριο θα παραμείνει ανοικτό με κάθε κόστος»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στο δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το περασμένο τριήμερο 9, 10 και 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η κορυφαία εσωτερική διοργάνωση για τη συγχρονισμένη κολύμβηση, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας(ΚΟΕ).

Η πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία τη μεγάλη αυτή διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 7 ομάδες. Οι αθλήτριες ηλικίας 12 ετών η μικρότερη και 34 η μεγαλύτερη, ενέπνευσαν στους φίλαθλους  που γέμισαν τις κερκίδες υπέροχα συναισθήματα. Το υπερθέαμα που τους χάρισαν, γεμάτο με χορευτικές κινήσεις, συνοδεία μουσικής, αλλά και με θεατρικό στοιχείο, έμοιαζε με μπαλέτο μέσα στο νερό.

Με την πρωτιά του στον τελικό του Ομαδικού, ο Ναυτικός Όμιλος (ΝΟ) Βουλιαγμένης αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας για το 2012, επικρατώντας στο νήμα του ΑΝΟ Αργυρούπολης. Στην 3η θέση η ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου. Οι υπόλοιπες 4 ομάδες πήραν την εξής σειρά κατάταξης: Τέταρτη θέση ο ΝΟΒΑ, Πέμπτη θέση ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, έκτη θέση ο ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ και έβδομη  ο  ΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο οποίος παρακολούθησε τους αγώνες και έκανε τις απονομές στις τρεις πρώτες ομάδες και στον πολυνίκη Σύλλογο, γοητευμένος από το θέαμα δήλωσε τα εξής: «Αυτή η διοργάνωση ήταν ανάταση ψυχής για όλους μας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στις αθλήτριες. Η δύναμη, η αντοχή, η ευλυγισία, η χάρη και η καλλιτεχνία,  η ιδιαίτερη αντοχή στην αναπνοή που απαιτεί το θεαματικό άθλημά τους, αποτέλεσαν παράδειγμα αγωνιστικής θέλησης και δύναμης, γεμίζοντας μας με αισθήματα θαυμασμού και δίνοντας μας μια δυνατή ανάσα που τόσο έχουμε ανάγκη»

και συνέχισε λέγοντας: «Σαφέστατα η κολυμβητική τέχνη είναι μέσο φυσικής άσκησης, αλλά και ψυχαγωγίας. Όμως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αποτελούν το παράδοξο. Αν και παραθαλάσσιες πόλεις οι ανευθυνοϋπεύθυνοι μας έχουν κλείσει την πρόσβαση στη θάλασσα και δυστυχώς δεν μπορούν να δημιουργηθούν Ναυτικοί όμιλοι, φυτώρια αθλητών που θα αναδείξουν πρωταθλητές. Συντηρούμε το κολυμβητήριό μας, φροντίζουμε  τις εγκαταστάσεις του ώστε να το χαίρονται οι δημότες μας για παροχές μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Ευελπιστούμε το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο, εκτός από χώρος διοργάνωσης αγώνων συγχρονισμένης κολύμβησης, να φιλοξενήσει και αγώνες Υδατοσφαίρισης, όπως μας έχουν ζητήσει οι αρμόδιοι αθλητικοί παράγοντες, ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου μας.»

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκος Θεοδωρακάκος δήλωσε για την φιλοξενία στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα των μεγάλων κολυμβητικών αγώνων μεταξύ άλλων: «Η παραχώρηση του δημοτικού μας κολυμβητηρίου για μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και η επιτυχία των αγώνων δικαιώνουν την απόφασή της Δημοτικής Αρχής να κρατήσει με κάθε κόστος το κολυμβητήριο ανοιχτό. Η πετυχημένη και άψογη οργάνωση των δύο προηγούμενων κολυμβητικών αγώνων χάρισε ένα υπέροχο θέαμα στους φιλάθλους και δικαίωσε την επιλογή του Δήμου μας και της ΔΗΚΕΠΑ  να  φιλοξενήσει τις μεγάλες διοργανώσεις της Συγχρονικής Κολύμβησης. Θα παραχωρήσουμε εκ νέου την πισίνα για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση, στις 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου και καλούμε όλους τους συνδημότες μας να παρακολουθήσουν τις μικρές αθλήτριες στο υπέροχο άθλημα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στους Χειμερινούς Αγώνες Κορασίδων Β’».

Και τις τρεις μέρες το κολυμβητήριο ήταν ασφυκτικά γεμάτο, πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε την προσπάθεια των αθλητριών. Μεταξύ αυτών Δημοτικοί Σύμβουλοι, αθλητικοί παράγοντες και  εκπρόσωποι αθλητικών φορέων.

επιστροφή στην κορυφή