Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

«Έδωσαν τα χέρια» Τζανής και Μιχαλολιάκος … για την αξιοποίηση του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ

«Έδωσαν τα χέρια» Τζανής και Μιχαλολιάκος … για την αξιοποίηση του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ
Συνάντηση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με το Δήμαρχο Πειραιά

  


Μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο δημαρχιακό μέγαρο του Πειραιά. Το ενδιαφέρον της συζήτησης επικεντρώθηκε κυρίως στο ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού ΓΕΩ.ΟΣΕ, που βρίσκεται στα όρια των δύο Δήμων. Οι δύο Δήμαρχοι επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση τους για στενή συνεργασία και κοινές δράσεις, ώστε να επιτευχθεί η αξιοποίηση και ανάπλαση του χώρου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί στην περιοχή Μουσείο-πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων για την ανάδειξη και προβολή του προσφυγικού μικρασιατικού πολιτισμού που εγκαταστάθηκε στις περιοχές των Δήμων Πειραιά και Κερατσινίου -Δραπετσώνας το 1922, με έμφαση στην ανάδειξη και προβολή του ρεμπέτικου τραγουδιού.
Οι δύο Δήμαρχοι αποφάσισαν να προχωρήσουν το σχέδιο της ανάπλασης, της αισθητικής αναβάθμισης και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής, με στόχο να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των πολιτών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο, το οποίο με την αναγκαία και κατάλληλη διαμόρφωση θα δύναται να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου πολιτιστικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες. Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι υποστηρίζει θερμά την ιδέα του κ. Τζανή για δημιουργία μουσείου ρεμπέτικης ιστορίας, την οποία μάλιστα θα στηρίξει και έμπρακτα...
Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν ότι σημασία εν προκειμένω δεν έχει η προσπάθεια αναζήτησης των ποσοστών κυριότητας του εν λόγου χώρου, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές αψιμαχίες, οι οποίες το μόνο που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν είναι μια αναπτυξιακή στασιμότητα. Αποφάσισαν να κινήσουν οργανωμένα και από κοινού όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και με σωστή και ειλικρινή συνεργασία να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα επισφραγίσουν τη δυνατότητα ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου.
Στη συνέχεια η συζήτηση των δύο Δημάρχων επικεντρώθηκε γύρω από ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν τις δύο μεγάλες πόλεις. Ένα απ' αυτά είναι το θέμα της εναπόθεσης και ταφής των σκουπιδιών, το οποίο αποτελεί ακόμα ένα περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των Δήμων της περιφέρειας του Πειραιά. Οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν, παρουσία της αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Βάνας Δατσέρη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Στέλιου Διαμαντίδη και ειδικών συνεργατών, τους τρόπους με τους οποίους το σύστημα αξιοποίησης των λυμάτων θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Εξάλλου τη διάθεση για αναζήτηση καινοτόμων και δραστικών λύσεων επισφραγίζει και η συνδιοργάνωση της ημερίδας με θέμα «η αξιοποίηση των αστικών στερεών αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά υπό την αιγίδα των Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος. Τέθηκε επί τάπητος το φλέγον ζήτημα της ανακύκλωσης και της αξιοποίησης των στερεών αποβλήτων και ακούστηκαν απόψεις από αρμόδιους επιστήμονες και τεχνοκράτες. Οι δύο Δήμαρχοι έδωσαν τα χέρια και δεσμεύτηκαν να κινηθούν από κοινού και γι' αυτό το ζήτημα, καθώς τα όρια της υπομονής και των δύο πλευρών απέναντι στις πολιτικές υποβάθμισης της ζωής των κατοίκων έχουν εξαντληθεί.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε:
«Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν και τους δύο Δήμους. Το κλίμα της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα θερμό, αφού συμφωνήσαμε σχεδόν σε όλα. Αποφασίσαμε να κινηθούμε από κοινού για όλα τα θέματα που μας αφορούν και ιδιαίτερα για το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού ΓΕΩ.ΟΣΕ. Βάλαμε κάτω τις ιδέες μας, τις οποίες θα παντρέψουμε, ώστε η αξιοποίηση του χώρου να είναι βιώσιμη και να προσφέρει υψηλού επιπέδου πολιτισμό στους δημότες του ευρύτερου Πειραιά. Φιλοδοξούμε η περιοχή να γίνει ένας σύγχρονος υπερτοπικός πολιτιστικός πόλος έλξης, ο οποίος συνδυαστικά με το ιστορικό κέντρο του Πειραιά, αλλά και την παραλιακή ζώνη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας θ' αποτελέσουν την αναπτυξιακή βάση για τον ευρύτερο Πειραιά τα επόμενα χρόνια. Σ' αυτή την προσπάθεια Πειραιάς και Κερατσίνι-Δραπετσώνα έδωσαν τα χέρια και προχωράνε μαζί. Ελπίζουμε να βρούμε ανάλογη ανταπόκριση και από τους άλλους δήμους της ευρύτερης περιοχής».

DSC03543

Το Γραφείο Τύπου
Κερατσίνι, 16/03/2012

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή