Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λ. Τζανής: «Το μήνυμα είναι ένα: ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ»

Λ. Τζανής: «Το μήνυμα είναι ένα: ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ»

Φθηνό λάδι απευθείας από τους ελαιοπαραγωγούς στο Κερατσίνι

Ένας νέος κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης που άπλωσε ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στην τοπική κοινωνία. Χτες το πρωί έγινε διανομή λαδιού από τους ελαιοπαραγωγούς απευθείας στον καταναλωτή.

Το λάδι που διατέθηκε στο χώρο της Πλατείας Κύπρου απέναντι από το Δημαρχείο ήταν άριστης ποιότητας, συσκευασμένο, πιστοποιημένο και με ημερομηνία λήξης. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε οργανωμένα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε σχετικά:  «Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι οι προσπάθειες αυτές γίνονται για την πάταξη της αισχροκέρδειας και σαφώς δεν στρέφονται εναντίον των εμπόρων. Προσπαθούμε να χτυπήσουμε τους μεσάζοντες και επειδή και άλλοι Δήμοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, το χτύπημα θα είναι πολύ δυνατό. Ήδη τα σουπερ μάρκετ χαμήλωσαν αισθητά τις τιμές. Αν μάλιστα όπως έχω προτείνει, οι ενέργειες γίνουν συντονισμένα, τότε θα έχουμε κερδίσει μια νίκη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Είναι άδικο να πέφτουν τα μεροκάματα, να μειώνονται οι συντάξεις, και να μην πέφτουν οι τιμές στα προϊόντα. Αυτές οι πρωτοβουλίες στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση ένα μήνυμα: ρίξτε τις τιμές!»

Η κ. Ρένα Μόσχου, η οποία είχε την ευθύνη τόσο της συνεργασίας με τους παραγωγούς, όσο και της διανομής του λαδιού, δήλωσε τα εξής: «Παλεύουμε για φθηνότερα είδη διατροφής και για την άμεση διάθεση τους στους πολίτες. Αν το καταφέρουμε, τότε το όφελος δεν θα είναι μόνο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των καταναλωτών εν γένει».

επιστροφή στην κορυφή