Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Λ. Τζανής: «Πιστεύω ακράδαντα πως τέτοιου είδους βιβλία θα πρέπει πρωτίστως να μπουν στις βιβλιοθήκες των σχολείων.»

Λ. Τζανής: «Πιστεύω ακράδαντα πως τέτοιου είδους βιβλία θα πρέπει πρωτίστως να μπουν στις βιβλιοθήκες των σχολείων.»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Δημόσιο Σήμα …..ο Κεραμεικός και το Mεταξουργείο ….Χθες και Σήμερα»

του συγγραφέα Νίκου Μπουζάνη.

Η  ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα Νίκου Μπουζάνη, με τίτλο:  «Δημόσιο Σήμα…ο Κεραμεικός και το Mεταξουργείο …Χθες και Σήμερα».

Για το βιβλίο και το συγγραφέα μίλησαν η συγγραφέας και μεταφράστρια κ. Κική Κοκκίνου, ο ηθοποιός κ. Γιώργος Πάντζας, ενώ την επιμέλεια αρχείων και κειμένων είχε η κ. Τζένη Βαμβακά. Ο ίδιος ο συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο του, το οποίο περιέχει μνήμες μέσα από τη Μυθολογία και την Ιστορία μεγάλων ιστορικών και φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας, αλλά και νεότερων ανθρώπων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται ακόμα με τον αρχαίο πολιτισμό μας, με επίκεντρο τον Κεραμεικό και την επιρροή του από την χρονοσφαίρα των αιώνων, στις τέχνες και τον πολιτισμό των αρχαίων προγόνων μας. Μίλησε επίσης για την επιτακτική ανάγκη της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων γύρω από την Ακρόπολη, δια μέσου του Δημοσίου Σήματος, ώστε να αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι που έγραψαν ιστορία μέσα από πολέμους που ανέδειξαν ήρωες, αλλά και πολιτεύματα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε τα εξής: «Πιστεύω ακράδαντα πως τέτοιου είδους βιβλία θα πρέπει πρωτίστως να μπουν στις βιβλιοθήκες των σχολείων. Αυτό το εγχειρίδιο που περιέχει εκτός των άλλων και το λόγο του Περικλή, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο στους μαθητές  και μαζί με άλλα συγγράμματα να βοηθήσει, ώστε να μείνει άσβεστο το φως της Αρχαίας ιστορίας μας. Συγχαρητήρια για την όμορφη και αναγκαία αυτή εκδήλωση. Διότι αυτή τη δύσκολη εποχή που όλα αμφισβητούνται και οι αξίες με τις μνήμες έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπρός στην ανάγκη για επιβίωση,  το πολύ καλό βιβλίο του κ. Νίκου Μπουζάνη προσφέρει περισσότερο από ποτέ ευψυχία και αισιοδοξία».

επιστροφή στην κορυφή