Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Το Κερατσίνι τίμησε τον Μίμη Πλέσσα

Το Κερατσίνι τίμησε τον Μίμη Πλέσσα

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε μια άκρως συγκινητική εκδήλωση οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Πειραιά υποδέχθηκαν την Πέμπτη 25 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου «Αντώνης Σαμαράκης» ένα μουσικό «κεφάλαιο» της Ελλάδας, με διεθνή φήμη και αναγνώριση, τον Μίμη Πλέσσα.

Οι μαθητές ετοίμασαν ένα πολυδιάστατο αφιέρωμα ζωής για τον σπουδαίο συνθέτη: τον Μίμη Πλέσσα των κινηματογραφικών μιούζικαλς, τον Μίμη Πλέσσα της τζαζ, τον Μίμη Πλέσσα του θεάτρου, τον Μίμη Πλέσσα του «Δρόμου», τον Μίμη Πλέσσα της καρδιάς μας.

Η εκδήλωση άνοιξε με τους σύντομους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή, και της Διευθύντριας του 8ου Γυμνασίου, Χαρίκλειας Ρίζου.

«Ο πιο ευαίσθητος και αισθαντικός Έλληνας συνθέτης που μας έχει ταξιδέψει στη μαγεία και στο όνειρο, που γέμισε τη ζωή μας με μουσικές και εικόνες». Μ’ αυτά τα λόγια καλωσόρισε τον Μίμη Πλέσσα ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τις προσπάθειες και τον κόπο των μαθητών που με πολύ μεράκι και αγάπη ετοίμασαν για πολλούς μήνες την εκδήλωση.

Η βραδιά άνοιξε με το πολυβραβευμένο τραγούδι του «Ποιος το ξέρει», που πρώτος είχε τραγουδήσει μοναδικά ο Δημήτρης Χορν. Ακολούθησε ένα σύντομο κινηματογραφικό αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του, αλλά και αποσπάσματα από τα κινηματογραφικά του τραγούδια. Η χορωδία του σχολείου αλλά και μαθητές με τα μουσικά όργανά τους ερμήνευσαν μοναδικά χαρακτηριστικά τραγούδια από τη μουσική διαδρομή του μεγάλου έλληνα συνθέτη, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον δίσκο – σταθμό για την ελληνική δισκογραφία, τον «Δρόμο» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια του 8ου Γυμνασίου Καλλιόπη Αρτέμη.

Η βραδιά έκλεισε μοναδικά, όπως ξεκίνησε: με τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο και τους μαθητές γύρω του και με τις μαγικές νότες του «Ποιος το ξέρει» να πλημμυρίζουν το Δημοτικό Θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης».

επιστροφή στην κορυφή