Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ

Ενίσχυση του εθελοντισμού από τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή

Κάτι αλλάζει στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Οι πολίτες παρεμβαίνουν πλέον στον δημόσιο χώρο, στηρίζουν το περιβάλλον και τις κοινόχρηστες υποδομές με προσωπική εργασία και υλοποιούν ολοκληρωμένες δράσεις.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η παιδική χαρά επί της οδού Ταϋγέτου, στο κέντρο μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, όπως είναι η Αμφιάλη και συγκεκριμένα η περιοχή του Αγίου Μηνά. Ο Μανώλης Μαρκοζάνης, κάτοικος στη γειτονιά, κινητοποίησε τους συνδημότες του και με τη βοήθεια του Δημάρχου της πόλης, Λουκά Τζανή, άλλαξε κυριολεκτικά την εικόνα της παιδικής χαράς. Φύτεψε καινούρια δέντρα, σε συνεργασία με τα συνεργεία του Δήμου, άλλαξαν τα ξύλινα παιχνίδια, οι μαθητές έφτιαξαν παιδικές ζωγραφιές και τις έβαλαν στα δέντρα, φτιάχνοντας μια χαρούμενη υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής.

«Μία από τις βασικές παραμέτρους του προγράμματός μας ήταν η ενίσχυση του εθελοντισμού σε τοπικό επίπεδο» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής. «Οι πολίτες πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται με τη λογική «με ενδιαφέρει μόνο το σπίτι μου, κλείνω την πόρτα μου και δε θέλω να ξέρω τι συμβαίνει έξω». Αν πάρει φωτιά η γειτονιά σου, η φωτιά θα φτάσει αργά ή γρήγορα και στο σπίτι σου. Οι πολίτες πια το κατανοούν αυτό. Νέες ομάδες πολιτών και συλλογικότητες κάνουν σημαντικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο. Η περίπτωση του Μανώλη Μαρκοζάνη είναι ξεχωριστή. Με πολλή προσωπική εργασία και ατέλειωτες ώρες δουλειάς εργάστηκε για τη γειτονιά του και κυρίως για τα παιδιά της γειτονιάς αυτής. Εμείς τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και εννοείται πως ενισχύουμε με κάθε τρόπο παρόμοιες δράσεις».

Το παράδειγμα του Μανώλη Μαρκοζάνη ακολούθησαν και άλλοι γείοτνες που τον βοηθούν στην καθημερινή φροντίδα της παιδικής χαράς. «Εμπνέομαι από τις εθελοντικές δράσεις» λέει ο Μανώλης Μαρκοζάνης «και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο Δήμαρχος στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή. Ό,τι του ζητήσαμε μας το παρείχε. Σήμερα περιμένω να μου φέρει το συνεργείο του Δήμου ένα νέο παιχνίδι για την παιδική χαρά. Όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε τις γειτονιές μας και να βοηθήσουμε τον Δήμο μας στο έργο του, αρκεί να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να σκεφτόμαστε θετικά. Αυτός ο κόσμος δεν είναι μόνο για μας αλλά και για τα παιδιά μας», καταλήγει ο κος Μαρκοζάνης.

επιστροφή στην κορυφή