Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Η ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τίμησε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, του Κερατσινιώτη αντιφασίστα μουσικού, δίνοντας το όνομά του στο δρόμο όπου  δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

Η μετονομασία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου στο σημείο της δολοφονίας. Κατά της διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος τόνισε πως «σήμερα, είναι η στιγμή που η ιστορία αυτού του δρόμου πρέπει να αποτυπωθεί στο όνομά του. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα την θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο αλλά και την ιστορία της πόλης μας, μιας και όπως λένε οι στίχοι ‘‘ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία’’».

 Ακολούθησε συναυλία με τους φίλους του Παύλου, οι οποίοι τραγούδησαν τραγούδια του Killah P αλλά και τραγούδια που ο Παύλος αγαπούσε. Τη συναυλία παρακολούθησαν μαθητές των σχολείων της πόλης μας δίνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενάντια στην φασιστική απειλή Το σύνολο των εκδηλώσεων είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους της πόλης μας. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου Λαμόγια στο χακί του Διονύση Ελευθεράτου και της προβολής του ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε. του Άρη Χατζηστεφάνου ανέδειξαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες όλων για την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και την αποφασιστικότητα όλων ότι η πάλη απέναντι στη φασιστική απειλή πρέπει να είναι διαρκής στις γειτονιές μας, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς.

 Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ευχαριστεί όλες και όλους όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Παύλου Φύσσα και δεσμεύεται ότι στη πόλη μας θα συνεχίσει να πνέει αέρας λευτεριάς και δημοκρατίας.

επιστροφή στην κορυφή