Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

_1

Η Λέσχη Ανάγνωσης θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στον χώρο της Βιβλιοθήκης Δραπετσώνας.

Η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ με αφορμή τα έργα “Η Αιγυπτία” και “Η κόρη του Νείλου”. Με τα δύο αυτά ιστορικά μυθιστορήματα, ο συγγραφέας μάς ταξιδεύει με την εξαιρετική γραφή του στην ιστορία της γενέτειράς του.

Αίγυπτος, 1790. Η Υψηλή Πύλη έχει αρχίσει ήδη να παρακμάζει και οι Μαμελούκοι είναι πλέον οι αληθινοί κυρίαρχοι της χώρας. Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στη Σεχραζάτ, κόρη ενός πλούσιου χριστιανού Αιγυπτίου και τον Καρίμ, γιο ενός φτωχού μουσουλμάνου κηπουρού. Όμως, η ζωή, ο πόλεμος, οι καινούργιες αγάπες οδηγούν τον καθένα τους σε μονοπάτια διαφορετικά, σε δρόμους δύσκολους, γεμάτους περιπέτειες. Άραγε, τι επιφυλάσσει το μέλλον σ’ αυτούς τους τόσο ξεχωριστούς ανθρώπους;

Με φόντο τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Ανατολής, ξεδιπλώνεται και ολοκληρώνεται η ιστορία μιας οικογένειας που δοκιμάζεται από τον έρωτα και το θάνατο. Η κόρη της Σεχραζάτ, που πρωταγωνιστεί στην "Αιγυπτία" ερωτεύεται, παθιάζεται, υποφέρει, υπομένει. Ο Άνδρας πολεμά κι εκείνη μάχεται για την ευτυχία και των δυο τους…

Στη συνάντηση θα μας τιμήσει με την παρουσία της η Κερατσινιώτισσα συγγραφέας και μεταφράστρια των έργων του Σινουέ κ.Βασιλική Κοκκίνου.

Η συνάντηση θα είναι ανοιχτή στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ: 2132004097, e-mail:

επιστροφή στην κορυφή