Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

1,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟ 2013 ΛΟΓΩ… ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας αποφάσισε, μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με πρόστιμο που επέβαλε η ΦΑΕΕ Πειραιώς το 2013 στην πρώην ΔΗΚΕΠΑ.

Το αρχικό πρόστιμο της ΦΑΕΕ ήταν ύψους 300.000 ευρώ για πλαστά τιμολόγια συνεργάτη προμηθευτή της Επιχείρησης, ωστόσο η ΔΗΚΕΠΑ και ο  Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν προχώρησαν σε ένσταση. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από την εφορία σιωπηλή αποδοχή της πλαστότητας των συναλλαγών με αποτέλεσμα η ΦΑΕΕ να προχωρήσει σε εξωλογιστικό έλεγχο των ετών 2001-2002 και να επιβάλλει πρόσθετο πρόστιμο 1.300.000 ευρώ.

«Είναι μεγάλες οι ευθύνες του προηγούμενου Δημάρχου», τόνισε στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος. «Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ και ο Δήμαρχος όφειλαν το 2013 να προσφύγουν για να προστατεύσουν την επιχείρηση και το Δήμο από τα υπέρογκα πρόστιμα της εφορίας. Επέλεξαν, όμως, παρά τις έγγραφες οχλήσεις του πρώην Προέδρου, κ. Κούβαρη, και του πρώην Δημάρχου, κ. Μελά, να «φεσώσουν» το Δήμο 1,8 εκατομμύρια  . Επέλεξαν, δηλαδή, να στερήσουν από την πόλη 1,8 εκατομμύρια έργων, με τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε 30 παιδικές χαρές, 2 καινούργιους παιδικούς σταθμούς, δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων και πολλά ακόμα, για να «κρατάνε στο χέρι» - όπως νόμιζαν- τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Πρέπει να τονίσω ότι για το αρχικό πρόστιμο που αφορούσε στα πλαστά τιμολόγια συνεργάτη προμηθευτή της ΔΗΚΕΠΑ, σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή δεν υπήρχε εικονικότητα της συναλλαγής και ευθύνη της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, για την  υπόθεση αυτή έχει επιληφθεί Εισαγγελέας και θ’ αποφασίσουν τα δικαστήρια. Επίσης, να επισημάνω ότι οι διαδικασίες της Εφορίας και οι διαδικασίες των δικαστηρίων είναι αυτόνομες. Ακόμα και η δικαστική αθώωση δεν σβήνει τα πρόστιμα, όπως ισχύει και το αντίστροφο».

Τέλος  ο κ. Βρεττάκος τόνισε ότι  «σε 10 ημέρες θα έχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες της πόλης το πρώτο πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τη ΔΗΚΕΠΑ. Τα πάντα θα δημοσιευθούν και τα πάντα θα δημοσιεύονται. Με αυτή τη δημοτική αρχή τα πάντα θα είναι γνωστά σε όλους. Θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε πράξη διαπλοκής, διαφθοράς ή κακοδιαχείρισης, αλλά ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσουμε την εξουσία που μας έδωσαν οι δημότες σε βάρος του ίδιου του Δήμου με σκοπό την εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων. Ταυτόχρονα, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να νοικοκυρέψουμε το οικονομικό χάος και να διακανονίσουμε τις οφειλές προς όφελος του Δήμου και των δημοτών».

επιστροφή στην κορυφή