Ετικέτα
Κείμενο
Από
Έως

Ταύτιση απόψεων Λουκά Τζανή-εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ

Ταύτιση απόψεων Λουκά Τζανή-εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΗ

Συνάντηση ΤΟΥ Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου

Συνάντηση με το Τοπικό Σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου είχε τη Δευτέρα 16 Μαΐου ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, με θέμα συζήτησης τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καθώς και την μη τήρηση των όρων του Πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και τη ΔΕΗ, με ευθύνη της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου εξέφρασε για πολλοστή φορά την αντίθεση του στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της, για την αποτροπή της περαιτέρω μετοχοποίησης της, συμπαράσταση που επέδειξε και εμπράκτως βγάζοντας επίσημη ανακοίνωση, ενώ κρεμάστηκε και σχετικό πανό έξω από την είσοδο του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Κερατσινίου δήλωσε ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα συμμετάσχει με πολυμελή αντιπροσωπεία στο Γενικό Συλλαλητήριο που θα διοργανώσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις 25 Μαΐου έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, επί της οδού Χαλκοκονδύλη.

Στο θέμα της λειτουργίας του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου και της μη τήρησης του Πρωτοκόλλου συνεργασίας ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Απαραίτητη προϋπόθεση για την από δω και στο εξής καλή γειτονία, απρόσκοπτη συνεργασία και επίλυση των επί μέρους διαφορών ανάμεσα στο Δήμο και τη ΔΕΗ είναι η τήρηση όλων των όρων του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 1997. Συμφέρον και των δύο πλευρών είναι αυτές οι διαφορές να επιλυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αφού τόσο οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, όσο και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον, δεν μας δίνουν μεγάλα χρονικά περιθώρια για να βρούμε μια κοινή αποδεκτά λύση»

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δήλωσαν μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, για το γεγονός ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αντιλαμβάνεται πολύ διαφορετικά πλέον την σχέση του με την ΔΕΗ. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο για την έμπρακτη στήριξη του στον αγώνα μας, κατά της ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να πιέσουμε τόσο προς την Διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και προς την πολιτική ηγεσία, ώστε στο θέμα του ιστορικού εργοστασίου του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου να βρεθεί μια ΛΥΣΗ, η οποία είναι συμφέρουσα για όλους».

Ακολούθως το Τοπικό Σωματείο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου, δήλωσε στην Δημοτική Αρχή την επιθυμία του να προσφέρει σε απόρους του Δήμου, γάλατα τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος για θέματα Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Νίκος Μαρτάκης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προσωπικού Ασφαλείας ΔΕΗ κ. Αριστοτέλης Βασιλάκης, ο Σύμβουλος της ΕΤΕ ΔΕΗ κ. Κώστας Μανιάτης, ο πρόεδρος της ΤΔΕ ΕΤΕ ΑΗΣΑΓ κ. Κώστας Τσίγαλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΤΔΕ ΕΤΕ ΑΗΣΑΓ κ. Κώστας  Αποστολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΤΔΕ ΕΤΕ ΑΗΣΑΓ κ. Νίκος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος  της Τοπικής Δικοικούσας Επιτροπής της ΕΔΟΠ ΔΕΗ κ. Κώστας Καρναβάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Γραματείας Πτυχιούχων Μηχανικών κ. Ευστάθιος Περράκης και τα μέλη του ΔΣ της ΤΔΕ ΕΤΕ ΑΗΣΑΓ κ.κ. Μανώλης Φλουράκης και  Γιάννης Γεραλής.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Κερατσίνι, 16/5/2011

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

επιστροφή στην κορυφή

Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Υιοθετήστε ένα ζωάκι

Φεστιβάλ στη θάλασσα

Δημοτικοί Κινηματογράφοι Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Your Europe

Δι@ύγεια Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας