Ακολουθήστε μας:

Θεατρική παράσταση "Εμείς, οι άλλοι" από το Κέντρο στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Το  «Κέντρo Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  και ανήκει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, συνεργάζεται με  το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  και διοργανώνουν τη θεατρική παράσταση «Εμείς, οι άλλοι»  την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στο χώρο του κέντρου μας .


Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ξεκινώντας δυναμικά τη νέα θεατρική σεζόν, αναλαμβάνει μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία μιας ουσιαστικότερης σύνδεσης ανάμεσα στην πολιτιστική ζωή του  Πειραιά και τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με το  πρόγραμμα «Αλληλεγγύη» , το οποίο στοχεύει στην προσέγγιση παραμελημένων κοινωνικών ομάδων και στη σταδιακή ένταξή τους στην πολιτιστική ζωή του τόπου τους. Συγκεκριμένα, αποτελείται από μία κινούμενη παράσταση - ταχύδραμα, η οποία παρεμβαίνει στο χώρο των αποκλεισμένων ανθρώπων ή σε χώρους δραστηριοποίησης τους, στις ευαίσθητες συνοικίες του Πειραιά. Την παράσταση αυτή σκηνοθετούν οι Ρηνιώ Κυριαζή και  ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και διαρκεί 45 λεπτά.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σύντομων χρονικά παραστάσεων, θεατρικών αποσπασμάτων από έργα Ελλήνων διηγηματογράφων, συνδυασμένα με μουσική ,το οποίο προσφέρεται δωρεάν και χωρίς τεχνικές απαιτήσεις και  στοχεύει στην δημιουργία  και την επίτευξη μιας κοινωνικής δράσης που θα στηρίξει πνευματικά και ηθικά και θα κάνει κοινωνούς στον ελληνικό λόγο, στο ελληνικό θέατρο, στην ελληνική ποίηση, συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στην τέχνη του θεάτρου σε μια εποχή κρίσης.


 Στην πρωτοβουλία αυτή δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός ο Δήμος μας ο οποίος φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά τη θεατρική ομάδα του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά και προσδοκεί τη συμμετοχή των συμπολιτών μας στην εξαιρετική αυτή προσπάθεια προαγωγής της πολιτιστικής και θεατρικής κουλτούρας.

επιστροφή στην κορυφή