Ακολουθήστε μας:

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 του Μάρτη, έχει καθιερωθεί από τη Μόνιμη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (CPLOL) ως ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από θέματα επικοινωνίας, φωνής, ομιλίας, λόγου και μάθησης. Το θέμα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας που θα εορταστεί το Μάρτιο 2016 είναι

 

«ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ»

 

Σε αυτό το θέμα συμφώνησαν όλες οι χώρες-μέλη του CPLOL και η διαδικασία προετοιμασίας των δράσεων σε όλη την Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει.


Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών, χαιρετίζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας με ιδιαίτερη χαρά και διοργανώνουν δράσεις με δημόσιους φορείς για να τιμήσουν αυτό το θεσμό.


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, μέσω αυτής της ημέρας, έχει καταφέρει να παρουσιάσει την αναγκαιότητα της λογοθεραπείας και τις πραγματικές της κοινωνικές διαστάσεις αποδεικνύοντας πως η πρόληψη και η έγκυρη αντιμετώπιση είναι το κλειδί για την αποκατάσταση και την επανένταξη.


Τη Δευτέρα 07 Μαρτίου και την Τρίτη 08 Μαρτίου 2016
θα πραγματοποιηθεί διήμερο αφιέρωμα στη «ΔΥΣΠΡΑΞΙΑ»


Αυτές τις δύο ημέρες οι δημότες μπορούν να λαμβάνουν γενικές και ειδικές πληροφορίες (χωρίς καθορισμένο ραντεβού), για θέματα που αφορούν στη λογοθεραπεία (διαταραχές λόγου ομιλίας) και στη δυσπραξία, στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Γ. Αφάρα 101 και Αναλήψεως (2ος όροφος) στη Δραπετσώνα, από 8:30 - 14:30 και στο τηλέφωνο 2104615337.

 

Προϊσταμένη του Τμήματος:
Ζέτα Κωνσταντινίδου - Σχολικός Ψυχολόγος
Λογοπεδικός: Λία Κερίκογλου

επιστροφή στην κορυφή