Ακολουθήστε μας:
Κείμενο
Από
Έως

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το γεγονός που συνέβη σε σχολείο της πόλης μας, όπου με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό όπως είναι ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ μαθητών, εμφανίστηκε περιπολικό της αστυνομίας και οι αστυνομικοί θέλησαν να συλλάβουν ένα 10χρονο μαθητή. Με εντολή κάποιου «γονέα» που επικαλούνταν ψεύτικη ιδιότητα προπηλάκισαν τη διευθύντρια, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του συλλόγου δασκάλων Πειραιά «η Πρόοδος» και της Ένωσης Γονέων, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου ζητώντας εξηγήσεις για αυτά τα γεγονότα.
Υπάρχουν ερωτήματα που απαιτούν απάντηση:
Ποιος έδωσε την εντολή για την παρουσία του περιπολικού στο σχολείο με αλεξίσφαιρα γιλέκα και όπλα στα χέρια και τη «σύλληψη» ενός παιδιού και μάλιστα με τις οδηγίες αυτού του «γονέα».
Γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για το περιστατικό;
Η Δημοτική Αρχή δηλώνει τη συμπαράστασή της στη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών που την ίδια μέρα καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν:
• την απόσυρση της μήνυσης από τον γονέα και τη συνεπακόλουθη αναγνώριση του λάθους του.
• τον καταλογισμό ευθυνών για τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων κατά το περιστατικό της 14ης Οκτωβρίου, που έφτασαν στο σημείο να προπηλακίσουν τη διευθύντρια του σχολείου.

Είμαστε δίπλα στουςγονείς και τους εκπαιδευτικούς όπου μας χρειαστούν καταδικάζοντας τηναυθαιρεσία και τον αυταρχισμό.

επιστροφή στην κορυφή